6 στέκια που νοστιμίζουν το Περιστέρι

Κρέας και ψάρι για βραβείο, μοντέρνες ταβέρνες, ανατρεπτικές gastro pub αλλά και προχώ streetfood βάζουν την πινελιά τους στο γευστικό χάρτη της μεγάλης συνοικίας.

Travolta

Τραβόλτα 
Η κατάδυση των αδερφών Λιάκου στην ψαροφαγία επιπέδου είναι απόλυτα ιδιοσυγκρασιακή κι έχει σαν όχημα τα καΐκια που μισθώνουν κατ’αποκλειστικότητα προκειμένου να τους εφοδιάζουν με τις καλύτερες ψαριές τους. Δοκιμάστε τον εξαίσιο πύργο από φιλεταρισμένες σαρδέλες, τις σούβλες θαλασσινών, αλλά και οτιδήποτε στο έμπειρο τηγάνι και τη σχάρα.

Basegrill

Base Grill
Η έτερη έδρα των αδερφών Λιάκου γράφει από το 2005 τη δική της κρεατο-ιστορία, φέρνοντας στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Την αρχή κάνει πάντα η signature φωλιά από πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια, ενώ η συνέχεια γράφεται με χειροποίητα αλλαντικά και λουκάνικα, και ασφαλώς εκλεκτά κρεατικά που ωριμάζουν στα εντυπωσιακά ψυγεία στην είσοδο του εστιατορίου.

kottabos

Κότταβος
Μια μοντέρνα ταβέρνα με ατμόσφαιρα από τα παλιά, που υλοποιείται όμορφα με παλιές ρεκλάμες και vintage αντικείμενα στο χώρο. Το μενού δίνει έμφαση στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προτείνει από φάβα Σχοινούσας και τηγανιτές πατάτες Νάξου μέχρι στριφτόπιτα με μετσοβόνε, τραχανότο με φέτα Ηπείρου και χοιρινή σταβλίσια με σάλτσα σιναπόσπορου.

Dafni

Δάφνη
Ανοιχτόκαρδη και ζεστή, με ιστορία είκοσι και βάλε χρόνων στο Μπουρνάζι. Επικεφαλής στην κουζίνα είναι η έμπειρη Αριστέα Βλάχου που προμηθεύεται με φροντίδα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και μαγειρεύει ένα πλούσιο γευστικό μωσαϊκό με άρωμα παράδοσης και πιάτα όπως η διάσημη βοσκόπιτα, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια και άλλα πολλά. 

norma

Norma Aθενs
Φρέσκο αέρα έφερε στη συνοικία αυτή η κομψή gastro pub, όπου την κουζίνα επιμελείται ο Νίκος Καραθάνος. Ο αποδομημένος μουσακάς που τυλίγεται σε τηγανιτό ραβιόλι και ο τόνος σε κανταΐφι συνοδεία φιδέ με γεύση γεμιστών είναι ανάμεσα στις προτάσεις που σκιαγραφούν τη μαγειρική φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ, ενώ δεν λείπουν τα signature κοκτέιλ με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Bromiara

Βρωμιάρα 
Η πιο διάσημη καντίνα των Ιωαννίνων πάρκαρε πριν λίγο καιρό (και) στο Περιστέρι, επί της Παναγή Τσαλδάρη. Η φήμη της οφείλεται στο "καθαρό" streetfood που σερβίρει, μια και τα κρεατικά που μπαίνουν στα ψωμάκια, όπως η πανσέτα και το χειροποίητο μπιφτέκι, μαγειρεύονται sous vide και οι συνοδευτικές σάλτσες είναι χειροποίητες. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.