"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού «Ζέφυρου» του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

Alancia1

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς έκανε πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Alancia" της Γλυφάδας, που δημιούργησε ο ιδιοκτήτης του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου Γιώργος Παναγιώτου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Στρατίκη, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία. Ο χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες είναι ανοιχτόκαρδος, ενώ ο πλούσιος κατάλογος εστιάζει αναμενόμενα στο ψάρι και τα θαλασσινά που προτείνονται σε συνταγές κλασικές και μοντέρνες, χωρίς όμως να λείπουν και οι προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας

Alancia2

Σεβίτσε από φρέσκο ψάρι με φύκια wakame και σάλτσα από εσπεριδοειδή, ριζότο χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο, φινόκιο και φρέσκια ντομάτα, φιλετίνια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάσιους, ξινόμηλο και ανανά με σάλτσα κάρι αλλά και steak burger με Rib Eye και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι κάποια από τα πιάτα του καταλόγου, που διανθίζονται ακόμα με πολλές και διαφορετικές σαλάτες, θαλασσινή pasta και risotti, καθώς και φρέσκο ψάρι. Δεν λείπουν επίσης ενδιαφέροντα πλατό θαλασσινών και κρεατικών, bao buns και άλλες fingerfood ιδέες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ, προκειμένου να συνοδεύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.