Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 «μαγικοί ζωμοί» που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

soupaHytra

Hytra
Ένα εξαίσιο, μυροβόλο κονσομέ με ρέγκα και βότανα που μέσα του κολυμπούν αστεροειδείς πίκλες ρέβας είναι το πρελούδιο της πολύ ξεχωριστής μοντέρνας κουζίνας που προτείνει εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κατάρας στην κορυφή της Στέγης. Και δεν είναι το μόνο μάλιστα, μια και σε επόμενο στάδιο του menu degustation, ακολουθεί ελαφρά πικλαρισμένο κρεμμύδι σε διαυγή ζωμό με σίκαλη και μπέικον που δεν θέλεις να τελειώσει. 

DonMoskio2

Δον Μόσκιο 
Στο καινούργιο κρεατοφαγικό εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στην Κηφισιά αξίζει, εφ’όσον υπάρχει, να ξεκινήσετε το γεύμα σας με την κοκορόσουπα. Ο σεφ Άγγελος Τζαν την παρουσιάζει σε έντονα κρεμώδη και comfort εκδοχή, με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο και ζουμερά κομμάτια του πουλερικού που της χαρίζουν πλούσια και πληθωρική γεύση.

Βασίλαινας
Στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια, ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης παρουσιάζει πιάτα τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας, ανάμεσα στα οποία και μια ιδιαίτερα φίνα ψαρόσουπα με σφυρίδα και σελινόριζα, που δένει τις εντάσεις του ξινού και του πικάντικου με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαφράν σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ikebana

Ikebana
Μπορεί το καινούργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα των "Gaku" στη Γλυφάδα να ειδικεύεται στο sushi και τις λοιπές jap σπεσιαλιτέ, ο executive chef Γιάννης Κοσμαδάκης ωστόσο έχει εντάξει στο μενού μια αρωματική και ιδιαιτέρως θερμαντική σούπα με curry που κρύβει μέσα της διάφορα τρυφερά θαλασσινά και λαχανικά. 

Brasserie Lorraine
Η κομψή αλά φρανσέζ ατμόσφαιρα στο δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου βρίσκει τη συνέχεια της στις γεύσεις που προτείνει ο Παναγιώτης Ζώκος, συνδυάζοντας κλασικές γαλλικές συνταγές με μοντέρνα twists. Κάπως έτσι, το γεύμα ξεκινά με ιδιαίτερα νόστιμη σούπα πατάτας παρμαντιέ, ενισχυμένη με χουρμά και φουντούκι που τη συντονίζουν σε γλυκές και γήινες συχνότητες.  

Simul

Simul
Αν αγαπάτε το ramen, αξίζει να δοκιμάσετε την διάσημη ιαπωνική νουντλόσουπα με τον τρόπο που την προτείνει ο Νίκος Θωμάς στο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Έρχεται σε βαθύ μπολ γεμάτο ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο, έχοντας σε περίωπτη θέση χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι που του ταιριάζει πολύ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.