Στο "Big Nick" η πίτσα και τα burgers είναι "big deal"

Το νέο στέκι επί της πολύβουης Λεωφ. Βουλιαγμένης, απέναντι από τον Άγιο Ιωάννη κάνει τη διαφορά στην περιοχή.

Big Nick

Το άπαιχτο δίδυμο "pizza και burgers" της κάστας των street foods δίνει ραντεβού σε ένα νέο μαγαζί που άνοιξε τον Οκτώβριο στη στοά απέναντι ακριβώς από τον ναό του Αγίου Ιωάννη. Το στήσιμο απλό: τραπεζοκαθίσματα δεξιά και αριστερά εντός της στοάς, ένας χώρος μικρός και λιτός αλλά ζεστός στην αριστερή πλευρά ενώ στα δεξιά, μπροστά ακριβώς από την ανοιχτή κουζίνα, μια ωραία γωνιά ιδανική για παρέες, με μαξιλάρες, και μία ξύλινη κούνια με χοντρά σχοινιά. Μοναδικό μείον είναι το ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στο δρόμο και η Βουλιαγμένης δεν ησυχάζει ποτέ. Ωστόσο, εδώ αξίζει να σταματήσετε. 

Ιδιοκτήτες είναι δύο νέα παιδιά, τα αδέρφια Νικόλας και Διονύσης Κόκκαλης, που δίνουν βάση στην καλή πρώτη ύλη φτιάχνοντας μάλιστα οι ίδιοι, όπως μας είπαν, όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παρασκευές που χρησιμοποιούν. "Το μπέικον είναι χειροποίητο, αγοράζουμε την πανσέτα, την αρτύζουμε και την καπνίζουμε μόνοι μας, ο κιμάς μας είναι ένα blend από επιλεγμένες κοπές μοσχαριού και τα κοτόπουλα φρέσκα και ελληνικά", επισημαίνει ο Νικόλας. Είναι "large" τύποι οπότε εδώ οι μερίδες είναι αντίστοιχης λογικής και γεύσης. Στις πατάτες, λεπτές ή country style, έχουν 10 (!) διαφορετικούς κωδικούς ενώ ανάμεσα στις αρκετές επιλογές των burgers έχουν και δύο ενδιαφέρουσες vegan εκδοχές, με φαλάφελ και με μπιφτέκι από κινόα, χαρουπόψωμο, vegan μαγιονέζα, γουακαμόλε και ψητά μανιτάρια, που είναι πολύ νόστιμο, δοκιμάστε το ακόμα και αν δεν έχετε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Τα burgers είναι μεγάλα και χορταστικά αλλά αν θέλετε κάτι πιο "μετρημένο", θα σας τα φτιάξουν και σε μικρότερα μεγέθη από τα οποία το "Big Nick", με τριπλό ψωμάκι, διπλό smashed μπιφτέκι, American cheese και πίκλες είναι με μια μερίδα πατάτες υπέρ-αρκετό. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια τους είναι των 165 γρ., πολύ νόστιμα, με ωραία κρούστα, "σχεδόν" smashed, όχι στρογγυλά, ενώ στο μενού όπου υπάρχει σάλτσα με τρούφα, όπως μας τόνισαν, προτιμούν φρέσκια και όχι λάδι. Όσο για τις πίτσες, το χειροποίητο ζυμάρι τους που ωριμάζει για 72 ώρες, φουσκώνει ωραία στις άκρες και είναι λεπτό και εύπλαστο αρκετά κάτω από τις επικαλύψεις του, συνδυάζοντας νεοϋορκέζικο με ναπολετάνικο στυλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Big Nick

Λεωφ. Βουλιαγμένης 145, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.