Στο "Big Nick" η πίτσα και τα burgers είναι "big deal"

Το νέο στέκι επί της πολύβουης Λεωφ. Βουλιαγμένης, απέναντι από τον Άγιο Ιωάννη κάνει τη διαφορά στην περιοχή.

Big Nick

Το άπαιχτο δίδυμο "pizza και burgers" της κάστας των street foods δίνει ραντεβού σε ένα νέο μαγαζί που άνοιξε τον Οκτώβριο στη στοά απέναντι ακριβώς από τον ναό του Αγίου Ιωάννη. Το στήσιμο απλό: τραπεζοκαθίσματα δεξιά και αριστερά εντός της στοάς, ένας χώρος μικρός και λιτός αλλά ζεστός στην αριστερή πλευρά ενώ στα δεξιά, μπροστά ακριβώς από την ανοιχτή κουζίνα, μια ωραία γωνιά ιδανική για παρέες, με μαξιλάρες, και μία ξύλινη κούνια με χοντρά σχοινιά. Μοναδικό μείον είναι το ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στο δρόμο και η Βουλιαγμένης δεν ησυχάζει ποτέ. Ωστόσο, εδώ αξίζει να σταματήσετε. 

Ιδιοκτήτες είναι δύο νέα παιδιά, τα αδέρφια Νικόλας και Διονύσης Κόκκαλης, που δίνουν βάση στην καλή πρώτη ύλη φτιάχνοντας μάλιστα οι ίδιοι, όπως μας είπαν, όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παρασκευές που χρησιμοποιούν. "Το μπέικον είναι χειροποίητο, αγοράζουμε την πανσέτα, την αρτύζουμε και την καπνίζουμε μόνοι μας, ο κιμάς μας είναι ένα blend από επιλεγμένες κοπές μοσχαριού και τα κοτόπουλα φρέσκα και ελληνικά", επισημαίνει ο Νικόλας. Είναι "large" τύποι οπότε εδώ οι μερίδες είναι αντίστοιχης λογικής και γεύσης. Στις πατάτες, λεπτές ή country style, έχουν 10 (!) διαφορετικούς κωδικούς ενώ ανάμεσα στις αρκετές επιλογές των burgers έχουν και δύο ενδιαφέρουσες vegan εκδοχές, με φαλάφελ και με μπιφτέκι από κινόα, χαρουπόψωμο, vegan μαγιονέζα, γουακαμόλε και ψητά μανιτάρια, που είναι πολύ νόστιμο, δοκιμάστε το ακόμα και αν δεν έχετε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Τα burgers είναι μεγάλα και χορταστικά αλλά αν θέλετε κάτι πιο "μετρημένο", θα σας τα φτιάξουν και σε μικρότερα μεγέθη από τα οποία το "Big Nick", με τριπλό ψωμάκι, διπλό smashed μπιφτέκι, American cheese και πίκλες είναι με μια μερίδα πατάτες υπέρ-αρκετό. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια τους είναι των 165 γρ., πολύ νόστιμα, με ωραία κρούστα, "σχεδόν" smashed, όχι στρογγυλά, ενώ στο μενού όπου υπάρχει σάλτσα με τρούφα, όπως μας τόνισαν, προτιμούν φρέσκια και όχι λάδι. Όσο για τις πίτσες, το χειροποίητο ζυμάρι τους που ωριμάζει για 72 ώρες, φουσκώνει ωραία στις άκρες και είναι λεπτό και εύπλαστο αρκετά κάτω από τις επικαλύψεις του, συνδυάζοντας νεοϋορκέζικο με ναπολετάνικο στυλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Big Nick

Λεωφ. Βουλιαγμένης 145, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.