"Cavaliere": νέο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη

Το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της δημοφιλούς συνοικίας ομιλεί ιταλικά διά χειρός Βασίλη Τσατσάκη.

Cavaliere

Ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη και ήδη συζητιέται πολύ, τόσο λόγω του πολύ κομψού ντεκόρ που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου όσο και των γεύσεων που προτείνει ο Βασίλης Τσατσάκης. Ο ταλαντούχος σεφ εστιάζει εδώ κατά κύριο λόγο σε χαρακτηριστικές ρετσέτες της Ιταλίας, προσθέτοντας διακριτικά μοντέρνα twists και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυθεντικές πρώτες ύλες της γείτονος. Την αρχή κάνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως η μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε βελουτέ σάλτσα καπνιστής ντομάτας με σαντιγί παρμεζάνας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο σε ζυμαρικά και risotti, ποιοτικά κρεατικά και βεβαίως πίτσα σε ναπολιτάνικα πρότυπα, που ψήνεται στους custom made φούρνους του εστιατορίου. Η wine list δίνει έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, ενώ η μπάρα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κασσά συμμετέχει στη δράση με επιλεγμένα spirits και signature cocktails. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.