"Cavaliere": νέο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη

Το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της δημοφιλούς συνοικίας ομιλεί ιταλικά διά χειρός Βασίλη Τσατσάκη.

Cavaliere

Ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη και ήδη συζητιέται πολύ, τόσο λόγω του πολύ κομψού ντεκόρ που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου όσο και των γεύσεων που προτείνει ο Βασίλης Τσατσάκης. Ο ταλαντούχος σεφ εστιάζει εδώ κατά κύριο λόγο σε χαρακτηριστικές ρετσέτες της Ιταλίας, προσθέτοντας διακριτικά μοντέρνα twists και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυθεντικές πρώτες ύλες της γείτονος. Την αρχή κάνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως η μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε βελουτέ σάλτσα καπνιστής ντομάτας με σαντιγί παρμεζάνας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο σε ζυμαρικά και risotti, ποιοτικά κρεατικά και βεβαίως πίτσα σε ναπολιτάνικα πρότυπα, που ψήνεται στους custom made φούρνους του εστιατορίου. Η wine list δίνει έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, ενώ η μπάρα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κασσά συμμετέχει στη δράση με επιλεγμένα spirits και signature cocktails. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.