"Cavaliere": νέο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη

Το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της δημοφιλούς συνοικίας ομιλεί ιταλικά διά χειρός Βασίλη Τσατσάκη.

Cavaliere

Ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη και ήδη συζητιέται πολύ, τόσο λόγω του πολύ κομψού ντεκόρ που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου όσο και των γεύσεων που προτείνει ο Βασίλης Τσατσάκης. Ο ταλαντούχος σεφ εστιάζει εδώ κατά κύριο λόγο σε χαρακτηριστικές ρετσέτες της Ιταλίας, προσθέτοντας διακριτικά μοντέρνα twists και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυθεντικές πρώτες ύλες της γείτονος. Την αρχή κάνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως η μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε βελουτέ σάλτσα καπνιστής ντομάτας με σαντιγί παρμεζάνας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο σε ζυμαρικά και risotti, ποιοτικά κρεατικά και βεβαίως πίτσα σε ναπολιτάνικα πρότυπα, που ψήνεται στους custom made φούρνους του εστιατορίου. Η wine list δίνει έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, ενώ η μπάρα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κασσά συμμετέχει στη δράση με επιλεγμένα spirits και signature cocktails. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.