"Cavaliere": νέο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη

Το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της δημοφιλούς συνοικίας ομιλεί ιταλικά διά χειρός Βασίλη Τσατσάκη.

Cavaliere

Ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη και ήδη συζητιέται πολύ, τόσο λόγω του πολύ κομψού ντεκόρ που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου όσο και των γεύσεων που προτείνει ο Βασίλης Τσατσάκης. Ο ταλαντούχος σεφ εστιάζει εδώ κατά κύριο λόγο σε χαρακτηριστικές ρετσέτες της Ιταλίας, προσθέτοντας διακριτικά μοντέρνα twists και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυθεντικές πρώτες ύλες της γείτονος. Την αρχή κάνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως η μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε βελουτέ σάλτσα καπνιστής ντομάτας με σαντιγί παρμεζάνας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο σε ζυμαρικά και risotti, ποιοτικά κρεατικά και βεβαίως πίτσα σε ναπολιτάνικα πρότυπα, που ψήνεται στους custom made φούρνους του εστιατορίου. Η wine list δίνει έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, ενώ η μπάρα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κασσά συμμετέχει στη δράση με επιλεγμένα spirits και signature cocktails. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.