"Cavaliere": νέο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη

Το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της δημοφιλούς συνοικίας ομιλεί ιταλικά διά χειρός Βασίλη Τσατσάκη.

Cavaliere

Ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη και ήδη συζητιέται πολύ, τόσο λόγω του πολύ κομψού ντεκόρ που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου όσο και των γεύσεων που προτείνει ο Βασίλης Τσατσάκης. Ο ταλαντούχος σεφ εστιάζει εδώ κατά κύριο λόγο σε χαρακτηριστικές ρετσέτες της Ιταλίας, προσθέτοντας διακριτικά μοντέρνα twists και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυθεντικές πρώτες ύλες της γείτονος. Την αρχή κάνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως η μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε βελουτέ σάλτσα καπνιστής ντομάτας με σαντιγί παρμεζάνας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο σε ζυμαρικά και risotti, ποιοτικά κρεατικά και βεβαίως πίτσα σε ναπολιτάνικα πρότυπα, που ψήνεται στους custom made φούρνους του εστιατορίου. Η wine list δίνει έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, ενώ η μπάρα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κασσά συμμετέχει στη δράση με επιλεγμένα spirits και signature cocktails. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.