2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μιχάλης Μερζένης και Άνταμ Κοντοβάς δημιουργούν νέες κάρτες για αναβαθμισμένο «τσιμπολόγημα» σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα.

2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μας αρέσει όταν ταλαντούχοι σεφ δίνουν τα μαγειρικά τους «φώτα» στις μπάρες της πόλης, βάζοντας έτσι πλάι στο κοκτέιλ μας κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στο «Habana Trece» που ξεκίνησε πρόσφατα την πορεία του στο Χαλάνδρι, ο Μιχάλης Μερζένης προτείνει μια σειρά από μικρά πιάτα, έτσι σχεδιασμένα ώστε να ακολουθούν την εξωτική χροιά των signature cocktail που δημιούργησε ο Ηλίας Στεργιόπουλος κι έχουν ως βάση τους το ρούμι. Αυτό σημαίνει γεύσεις πικάντικες με τονισμένες οξύτητες αλλά και υλικά όπως η σοκολάτα και τα φρούτα, που δένουν όμορφα με το διάσημο ποτό της Κούβας, όπως ας πούμε μοσχαρίσιο tataki με BBQ σοκολάτας, γαρίδες ποπ κορν με σος ταρτάρ ενισχυμένη με πιπεριά aji rocoto, καθώς και ανανάς ποσέ σε σιρόπι passion fruit με κρεμέ καρύδας και λάιμ.

Από τα βόρεια τώρα, κατεβαίνουμε στα νότια όπου ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την επιμέλεια της γευστικής πρότασης στο καλό μπαρ «Mr. Fox» της Γλυφάδας. Ο βραβευμένος σεφ αξιοποιεί στο έπακρο τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του μαγαζιού τόσο στον κατάλογο του brunch όσο και στο barfood menu που θα σερβίρεται για το υπόλοιπο της ημέρας. Στον πρώτο θα υπάρχουν από ψωμάκια morning bread με shakshuka, scrambled eggs, τσορίθο και φέτα μέχρι French toast με τσουρέκι, κρέμα από βανίλια και ψητά μήλα, ενώ ο δεύτερος επιφυλάσσει από hotdog με χοιρινό λουκάνικο, μαγιονέζα από κουρκούμα και καυτερή σάλτσα, μέχρι αλλιώτικη πίτσα μπολονέζ με κιμά, sour cream και κουκουνάρι αλλά και ψητό τσιζκέικ στα πρότυπα των Βάσκων, γαρνιρισμένο με αχλάδι. Οι νέες γεύσεις στο «Mr. Fox» θα λανσαριστούν οσονούπω, παρέα με τα ολοκαίνουργια signature cocktail του bar manager και συνιδιοκτήτη Παναγιώτη Κανατσούλη και της ομάδας του.

Habana Trece, Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, 2106777767
Mr. Fox, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 2108981654

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.

Εορταστική fusion umaminess στο "Garum"

Το νεοσύστατο εστιατόριο του Χρήστου Γλωσσίδη φορά τα γιορτινά του έτοιμο να μας υποδεχτεί για ρεβεγιόν με γεύσεις φουλ umami-κές.

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.