2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μιχάλης Μερζένης και Άνταμ Κοντοβάς δημιουργούν νέες κάρτες για αναβαθμισμένο «τσιμπολόγημα» σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα.

2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μας αρέσει όταν ταλαντούχοι σεφ δίνουν τα μαγειρικά τους «φώτα» στις μπάρες της πόλης, βάζοντας έτσι πλάι στο κοκτέιλ μας κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στο «Habana Trece» που ξεκίνησε πρόσφατα την πορεία του στο Χαλάνδρι, ο Μιχάλης Μερζένης προτείνει μια σειρά από μικρά πιάτα, έτσι σχεδιασμένα ώστε να ακολουθούν την εξωτική χροιά των signature cocktail που δημιούργησε ο Ηλίας Στεργιόπουλος κι έχουν ως βάση τους το ρούμι. Αυτό σημαίνει γεύσεις πικάντικες με τονισμένες οξύτητες αλλά και υλικά όπως η σοκολάτα και τα φρούτα, που δένουν όμορφα με το διάσημο ποτό της Κούβας, όπως ας πούμε μοσχαρίσιο tataki με BBQ σοκολάτας, γαρίδες ποπ κορν με σος ταρτάρ ενισχυμένη με πιπεριά aji rocoto, καθώς και ανανάς ποσέ σε σιρόπι passion fruit με κρεμέ καρύδας και λάιμ.

Από τα βόρεια τώρα, κατεβαίνουμε στα νότια όπου ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την επιμέλεια της γευστικής πρότασης στο καλό μπαρ «Mr. Fox» της Γλυφάδας. Ο βραβευμένος σεφ αξιοποιεί στο έπακρο τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του μαγαζιού τόσο στον κατάλογο του brunch όσο και στο barfood menu που θα σερβίρεται για το υπόλοιπο της ημέρας. Στον πρώτο θα υπάρχουν από ψωμάκια morning bread με shakshuka, scrambled eggs, τσορίθο και φέτα μέχρι French toast με τσουρέκι, κρέμα από βανίλια και ψητά μήλα, ενώ ο δεύτερος επιφυλάσσει από hotdog με χοιρινό λουκάνικο, μαγιονέζα από κουρκούμα και καυτερή σάλτσα, μέχρι αλλιώτικη πίτσα μπολονέζ με κιμά, sour cream και κουκουνάρι αλλά και ψητό τσιζκέικ στα πρότυπα των Βάσκων, γαρνιρισμένο με αχλάδι. Οι νέες γεύσεις στο «Mr. Fox» θα λανσαριστούν οσονούπω, παρέα με τα ολοκαίνουργια signature cocktail του bar manager και συνιδιοκτήτη Παναγιώτη Κανατσούλη και της ομάδας του.

Habana Trece, Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, 2106777767
Mr. Fox, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 2108981654

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

CTC Urban Gastronomy

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια ζωής φέτος, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και συνεχίζει να εξελίσσεται, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα που κρατά τον πήχη ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/12/2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.