2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μιχάλης Μερζένης και Άνταμ Κοντοβάς δημιουργούν νέες κάρτες για αναβαθμισμένο «τσιμπολόγημα» σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα.

2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μας αρέσει όταν ταλαντούχοι σεφ δίνουν τα μαγειρικά τους «φώτα» στις μπάρες της πόλης, βάζοντας έτσι πλάι στο κοκτέιλ μας κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στο «Habana Trece» που ξεκίνησε πρόσφατα την πορεία του στο Χαλάνδρι, ο Μιχάλης Μερζένης προτείνει μια σειρά από μικρά πιάτα, έτσι σχεδιασμένα ώστε να ακολουθούν την εξωτική χροιά των signature cocktail που δημιούργησε ο Ηλίας Στεργιόπουλος κι έχουν ως βάση τους το ρούμι. Αυτό σημαίνει γεύσεις πικάντικες με τονισμένες οξύτητες αλλά και υλικά όπως η σοκολάτα και τα φρούτα, που δένουν όμορφα με το διάσημο ποτό της Κούβας, όπως ας πούμε μοσχαρίσιο tataki με BBQ σοκολάτας, γαρίδες ποπ κορν με σος ταρτάρ ενισχυμένη με πιπεριά aji rocoto, καθώς και ανανάς ποσέ σε σιρόπι passion fruit με κρεμέ καρύδας και λάιμ.

Από τα βόρεια τώρα, κατεβαίνουμε στα νότια όπου ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την επιμέλεια της γευστικής πρότασης στο καλό μπαρ «Mr. Fox» της Γλυφάδας. Ο βραβευμένος σεφ αξιοποιεί στο έπακρο τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του μαγαζιού τόσο στον κατάλογο του brunch όσο και στο barfood menu που θα σερβίρεται για το υπόλοιπο της ημέρας. Στον πρώτο θα υπάρχουν από ψωμάκια morning bread με shakshuka, scrambled eggs, τσορίθο και φέτα μέχρι French toast με τσουρέκι, κρέμα από βανίλια και ψητά μήλα, ενώ ο δεύτερος επιφυλάσσει από hotdog με χοιρινό λουκάνικο, μαγιονέζα από κουρκούμα και καυτερή σάλτσα, μέχρι αλλιώτικη πίτσα μπολονέζ με κιμά, sour cream και κουκουνάρι αλλά και ψητό τσιζκέικ στα πρότυπα των Βάσκων, γαρνιρισμένο με αχλάδι. Οι νέες γεύσεις στο «Mr. Fox» θα λανσαριστούν οσονούπω, παρέα με τα ολοκαίνουργια signature cocktail του bar manager και συνιδιοκτήτη Παναγιώτη Κανατσούλη και της ομάδας του.

Habana Trece, Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, 2106777767
Mr. Fox, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 2108981654

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2025

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;