2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μιχάλης Μερζένης και Άνταμ Κοντοβάς δημιουργούν νέες κάρτες για αναβαθμισμένο «τσιμπολόγημα» σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα.

2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μας αρέσει όταν ταλαντούχοι σεφ δίνουν τα μαγειρικά τους «φώτα» στις μπάρες της πόλης, βάζοντας έτσι πλάι στο κοκτέιλ μας κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στο «Habana Trece» που ξεκίνησε πρόσφατα την πορεία του στο Χαλάνδρι, ο Μιχάλης Μερζένης προτείνει μια σειρά από μικρά πιάτα, έτσι σχεδιασμένα ώστε να ακολουθούν την εξωτική χροιά των signature cocktail που δημιούργησε ο Ηλίας Στεργιόπουλος κι έχουν ως βάση τους το ρούμι. Αυτό σημαίνει γεύσεις πικάντικες με τονισμένες οξύτητες αλλά και υλικά όπως η σοκολάτα και τα φρούτα, που δένουν όμορφα με το διάσημο ποτό της Κούβας, όπως ας πούμε μοσχαρίσιο tataki με BBQ σοκολάτας, γαρίδες ποπ κορν με σος ταρτάρ ενισχυμένη με πιπεριά aji rocoto, καθώς και ανανάς ποσέ σε σιρόπι passion fruit με κρεμέ καρύδας και λάιμ.

Από τα βόρεια τώρα, κατεβαίνουμε στα νότια όπου ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την επιμέλεια της γευστικής πρότασης στο καλό μπαρ «Mr. Fox» της Γλυφάδας. Ο βραβευμένος σεφ αξιοποιεί στο έπακρο τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του μαγαζιού τόσο στον κατάλογο του brunch όσο και στο barfood menu που θα σερβίρεται για το υπόλοιπο της ημέρας. Στον πρώτο θα υπάρχουν από ψωμάκια morning bread με shakshuka, scrambled eggs, τσορίθο και φέτα μέχρι French toast με τσουρέκι, κρέμα από βανίλια και ψητά μήλα, ενώ ο δεύτερος επιφυλάσσει από hotdog με χοιρινό λουκάνικο, μαγιονέζα από κουρκούμα και καυτερή σάλτσα, μέχρι αλλιώτικη πίτσα μπολονέζ με κιμά, sour cream και κουκουνάρι αλλά και ψητό τσιζκέικ στα πρότυπα των Βάσκων, γαρνιρισμένο με αχλάδι. Οι νέες γεύσεις στο «Mr. Fox» θα λανσαριστούν οσονούπω, παρέα με τα ολοκαίνουργια signature cocktail του bar manager και συνιδιοκτήτη Παναγιώτη Κανατσούλη και της ομάδας του.

Habana Trece, Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, 2106777767
Mr. Fox, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 2108981654

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
02/12/2025

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.