Το νόστιμο fusion του «Okio»

Το καινούργιο εστιατόριο στην Πλάκα παίζει ωραία με την ιδέα του αμαλγάματος Μεσογείου και Ιαπωνίας, σε έξυπνα comfort στιλ.

Το νόστιμο fusion του «Okio»

Φωτεινό, μινιμαλιστικό και όμορφο, το «Okio» ξεκίνησε την πορεία του στη Ναυάρχου Νικόδημου και Νίκης με στόχο να προσελκύσει τους Αθηναίους και τους ξένους επισκέπτες της πόλης που αρέσκονται στο fusion. ένα fusion, όμως, όπου οι αναμείξεις των πιο εξωτικών στοιχείων και οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί γίνονται πατώντας, πρώτα απ’ όλα, στη γη και στη νοστιμιά. Με την επιμέλεια του Παναγιώτη Γιακαλή και head chef στην κουζίνα τον Βαγγέλη Δαγδελένη, το «Okio» θέλει να καλλιεργήσει τη νοοτροπία της μοιρασιάς στο τραπέζι, γι’ αυτό τα πιάτα του έχουν ένα ενδιάμεσο μέγεθος ώστε να παραγγέλνουν οι παρέες αρκετά και η γευστική συνάντηση να αποκτά πολυποίκιλα ερεθίσματα.

Έτσι, λοιπόν, το καλαμάρι χαράζεται μπακλαβαδωτά, γεγονός που του εξασφαλίζει τρυφεράδα και αφράτη υφή μετά το ελαφρύ ψήσιμο που του κάνουν, ενώ στη συνέχεια κοντράρεται με μια πυκνή, πολύ γευστική σάλτσα μπουγιαμπέσας, αρωματισμένη με βασιλικό. Τα γιουβαρλάκια, στην πραγματικότητα είναι μαμαδίστικα και ιδιαιτέρως νόστιμα κεφτεδάκια. Τα σερβίρουν με μια κρέμα καρύδας και lemongrass αρωματισμένη με δυόσμο, και στο πλάι τους έχουν ένα προζυμένιο και πολύ αρωματικό πιτάκι. Το αρνάκι, κομμάτια από τη σέλα του εν προκειμένω, γίνεται σουβλάκι μαζί με τόφου για να ελαφρύνει, τυλίγεται με μπόλια και συνδυάζεται με σάλτσα lime, ενώ τα λαχανικά tempura σερβίρονται με μαγιονέζα και σκορδόμελο.

Η άλλη όψη του μενού έχει ωμά και ασυνήθιστους συνδυασμούς. Η πλούσια βουτυράτη σάρκα του σιτεμένου μαγιάτικου αποκτά καλοκαιρινή αύρα με ντρέσινγκ ταμάρινδου και πικάντικο ραπανάκι. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ έρχεται με γραβιέρα και τηγανητά τσιπς πατάτας. Τα παντζάρια μπλέκονται σε μια πολύ δροσερή σαλάτα με νεκταρίνια, άλλα ψητά και άλλα σε ζύμωση με μια πρωτότυπη σάλτσα αμυγδάλου. Τα γλυκά είναι εξίσου ιδιαίτερα: το ιστορικό πορτογαλικό κέικ pao de lo εξελίσσεται σ’ ένα υγρό επιδόρπιο με παιχνιδιάρικες υφές που το αγάπησα, το ψητό ξινόμηλο συνδυάζεται ταιριαστά με καραμέλα και μυρωδάτο μοσχοκάρυδο, ενώ η τάρτα έχει κρέμα καμένου μελιού, σάλτσα bitter σοκολάτας και άφθονη κανέλλα.

Δυνατές στιγμές

Σκουμπρί με σταμναγκάθι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 1
© Xristos Drazos

Japan meets Greece... Το ημίπαστο, σχεδόν ωμό, ψάρι μαριναρισμένο σε μια αρωματική άρμη εσπεριδοειδών, τακιμιάζει πολύ ωραία με στακάτο σταμναγκάθι, φουντούκια και μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης.

Συκώτι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 2
© Xristos Drazos

Ζητήστε το ζουμερό, για να χαρείτε (πέρα από την επιστροφή του συκωτιού στα εστιατόρια) μια δόκιμα φαντεζί σπεσιαλιτέ με πουρέ από χουρμάδες, πραλίνα φουντουκιού, σελινόριζα, και την παιγνιώδη γλύκα φρέσκων σύκων.

Μπάμιες με καλαμπόκι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Ιδού πώς ένα υλικό με λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς μπορεί να συναρπάσει με την dry νοστιμάδα του, που κάνει απρόσμενα καλή παρέα με τη γλύκα του καλαμποκιού και τη γήινη φινέτσα μανιταριών shiitake στην umami αγκαλιά ζωμού μπέικον.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.