Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Το νέο απόκτημα του Ψυρρή είναι ένα ατμοσφαιρικό διαμαντάκι που έχει την συναρπαστική του βίστα για ορεκτικό, και πιάτα με ξεχωριστή φινέτσα για κυρίως, σε μια ταράτσα που δεν μοιάζει με άλλη στη γειτονιά.

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις όταν φτάνεις σ’ αυτό το όμορφα ανακαινισμένο κτίριο του 1925, στα χαμηλά της Ερμού, σχεδόν απέναντι απ’ τον ηλεκτρικό του Θησείου. Απ’ τη φρεσκαρισμένη του πρόσοψη, που έχει φέρει την παλιά της αρχοντιά στο σήμερα, μέχρι το χαριτωμένο εσωτερικό που, ανοίγοντας διάλογο με το παρελθόν, δίνει βάθος στην πρόταση φιλοξενίας του, το «Mira Me Athens» («Κοίταξέ με» στα ισπανικά), το boutique hotel που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη άνοιξη στη γειτονιά του Ψυρρή, είναι ένα χάρμα ιδέσθαι από το «καλώς ήρθατε».

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens» - εικόνα 1

Κι αν το ισόγειο bistro περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει κανονικά τις πόρτες του, το rooftop έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει μια από τις πιο απολαυστικές βίστες της πόλης. Με τα γραφικά Αναφιώτικα, τον επιβλητικό Παρθενώνα, τον ατμοσφαιρικό ναό του Ηφαίστου και το εντυπωσιακό αστεροσκοπείο να λάμπουν σαν κοσμήματα, το κάδρο επεκτείνεται και φτάνει νότια ως τη θάλασσα, τον Πειραιά και τα σηκώματα της Καστέλλας, σε μια θέα απολαυστική, που καθαρίζει το βλέμμα περίπου με τον ίδιο τρόπο που γαληνεύουν την ψυχή τα cool vibes που εκπέμπει ετούτη η απόκεντρη ταράτσα, αλλά και η κομψή κουζίνα που σερβίρεται στα μαρμάρινα τραπεζάκια της.

Με αφετηρία τις γεύσεις και τα υλικά της Μεσογείου, αλλά οδηγό τις σύγχρονες εστιατορικές τάσεις, το «Mira Me Athens» παρουσιάζει ένα μενού με φαντασία και φινέτσα, όπου πιάτα όπως οι κροκέτες φάβας με καρπάτσιο χταποδιού ή τα κανόλι με μοσχαρίσιο ταρτάρ φέρνουν στο τραπέζι ένα παιχνιδιάρικο fusion παράδοσης και μοντερνισμού. Comfort επιλογές σαν το risotto παντζαριού με κοπανιστή Μυκόνου και αμύγδαλα αποκαλύπτουν νέες πτυχές γνωστών υλικών, ενώ δημιουργίες σαν το μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας, εστραγκόν και «ταλιατέλες» πικλαρισμένου φινόκιο, ή το onglet (διάφραγμα) από Black Angus, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα μανιταριών, φέρουν πλήρη την κλασική τους κομψότητα σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.