Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί

Ταυτισμένα με παρεΐστικες εξόδους διαχρονικής νοστιμιάς, τα ένα-κι-ένα μεζεδοπωλεία της εκλεκτής οικογένειας Τζίτζικας και Μέρμηγκας είναι από τα πρώτα στέκια που μας έρχονται στο μυαλό για να ξαναβρεθούμε έξω με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί

Ταυτισμένα με παρεΐστικες εξόδους διαχρονικής νοστιμιάς, τα ένα-κι-ένα μεζεδοπωλεία της εκλεκτής οικογένειας Τζίτζικας και Μέρμηγκας είναι από τα πρώτα στέκια που μας έρχονται στο μυαλό για να ξαναβρεθούμε έξω με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 1

Οικείες γεύσεις, αγαπημένες συνταγές που μυρίζουν Ελλάδα και «πειράζονται» εμπνευσμένα από τους σεφ, φιλικό, μοντέρνο στήσιμο και ευγενικό προσωπικό αποτίνουν σύγχρονο φόρο τιμής στην παραδοσιακή ελληνική μπακαλοταβέρνα – από εδώ ξεκίνησε, άλλωστε, πάνω από δύο δεκαετίες. Η επιτυχία τους μέχρι σήμερα δείχνει ότι εδώ παίρνουν σοβαρά υπόψη τους την ποιότητα. Από την καρδιά της Αθήνας, στα ευρύχωρα πεζοδρόμια της οδού Μητροπόλεως, μια ανάσα από το Σύνταγμα, μέχρι το δροσερό στέκι της Κηφισιάς, στον ήσυχο πεζόδροµο της οδού Δροσίνη, δίπλα από το εµπορικό κέντρο, κι από τον πρώτο διδάξαντα στην πλατεία Παπαδιαμάντη στα Πατήσια που πλέον ποντάρει στη θράκα ως «Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα κάρβουνα» μέχρι το δημοφιλές πόστο στην καταπράσινη αυλή στο Χαλάνδρι, ο δικός σας «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» σας περιμένει να ανανεώσετε το ραντεβού σας με τις νοστιμιές της κουζίνας.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 2
Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 3

Οι εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες δίνουν τον τόνο στο μενού και αναδεικνύονται έξυπνα σε πιάτα που γιορτάζουν την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της ποντάροντας στο τρίπτυχο: αγνές πρώτες ύλες, δοκιμασμένος συνδυασμός υλικών, δημιουργικότητα.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 4

Πληθωρικές σαλάτες με ελληνικά deli, εμπνευσμένα ορεκτικά, ελληνικά ΠΟΠ τυριά, διαλεχτά κρέατα στα κάρβουνα και θαλασσινές δημιουργίες δίνουν το «παρών» στο μενού, ενώ ποικιλία σε ελληνικά κρασιά, τσίπουρα, ούζα και μπίρες περιμένουν να τα συνοδεύσουν ιδανικά και να πρωταγωνιστήσουν στις προπόσεις για καλό καλοκαίρι!

Τζίτζικας και Μέρμηγκας: Η παρέα ξανά μαζί - εικόνα 5

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.