Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο

Με νέο πρόσωπο μας υποδέχεται πλέον το διαχρονικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ιταλιάνικο γευστικό στερέωμα της πόλης.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Με νέο πρόσωπο μας υποδέχεται πλέον το διαχρονικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ιταλιάνικο γευστικό στερέωμα της πόλης. Όπως πάντα δραστήριος, ο ιδιοκτήτης του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης αξιοποίησε πλήρως τη μακρά περίοδο της καραντίνας προκειμένου να ανανεώσει ριζικά το μαγαζί που μπαίνει σε μια από κάθε άποψη νέα εποχή. Η αλλαγή γίνεται αισθητή ήδη από τον εξωτερικό χώρο που μετατράπηκε σε έναν καταπράσινο κήπο με δέντρα και στιλάτα μαύρα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα, αλλά επεκτείνεται και προς τα ενδότερα με ένα ολοκαίνουργιο γυάλινο κελάρι, όπου ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες επιλεγμένα ιταλικά και νεοκοσμίτικα κρασιά.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιος είναι και ο κατάλογος του φαγητού που δημιούργησε ο σεφ σε συνεργασία με την καινούργια ομάδα της κουζίνας, σταχυολογώντας κλασικές ιταλικές σπεσιαλιτέ και βάζοντας παράλληλα στο παιχνίδι μια σειρά από πιάτα που βασίζονται στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη. Έτσι, πλάι σε εμβληματικές τρικολόρ γεύσεις σαν το vitello tonnato και τη σαλάτα Caprese, βρίσκουμε και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που επιχειρούν μια μοντέρνα ανάγνωση της ιταλικής κουζίνας και περιλαμβάνουν από ριζότο με ψητά χτένια και κρέμα από σέσκουλα ή φρέσκο σολομό μαρινέ με σαντιγί κουνουπιδιού και γαρνιτούρα από κουσκουσάκι κουνουπιδιού και πράσινου μήλου μέχρι χειροποίητο σπαγγέτι με κρέμα από πεκορίνο και κρόκο αβγού που γαρνίρεται με φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο - εικόνα 2

Δεν λείπει η pinsa, η οβάλ και μακρόστενη πρόγονος της pizza. Θα τη χαρείτε σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως η Tartufata με κρέμα και flakes μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα, ρόκα και παρμεζάνα, φροντίζοντας βέβαια να κρατήσετε χώρο για τα ωραία ιταλικά γλυκά όπως το αυθεντικό τιραμισού και την πανακότα ή τη σοκολατένια pinsa με φουντούκια και κρέμα από μασκαρπόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.