Το «Bellagio» αποθεώνει την Αγία... Ιταλία

Φρέσκο και ήδη πολύ δημοφιλές, βάζει μια ιταλική πινελιά στη μεγάλη πιάτσα της Αγίας Παρασκευής με σπέσιαλ πίτσα, καλά ζυμαρικά και όχι μόνο.

Το «Bellagio» αποθεώνει την Αγία... Ιταλία

Ανοιχτή οροφή, καρέκλες σε διάφορα στιλ και χρώματα, κάποιοι τοίχοι ντυμένοι με λουλούδια, άλλοι με γυμνό τούβλο στις αποχρώσεις της μέντας. Είναι ανοιχτόκαρδο, χαλαρό και φιλόξενο το «Bellagio» της Αγίας Παρασκευής, όπως άλλωστε και ο ιδιοκτήτης του, ο Δημήτρης Χατζόπουλος, ο οποίος ύστερα από πολλά χρόνια καριέρας στο «χτίσιμο» ορισμένων εκ των κορυφαίων ονομάτων του τραγουδιστικού στερεώματος, αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δημιουργήσει το όμορφο αυτό στέκι στα ψηλά της Αγίου Ιωάννου.

Το «Bellagio» αποθεώνει την Αγία... Ιταλία - εικόνα 1

Στην πρώτη περίοδο του μαγαζιού, πέρυσι το καλοκαίρι, συνεργάστηκε με τον Νίκο –«Dal Professore»– Δημητροκάλη, ο οποίος έχει αφήσει πλέον στο πόδι του τον για χρόνια... μαθητή του Μιχάλη Μαργαρίτη, που εκτελεί το αρχικό μενού με καλό χέρι, φροντίζοντας να το ανανεώνει διακριτικά με νέες ιδέες. Να, όπως λόγου χάρη αυτά τα πολύ καλά χειροποίητα ravioli al tartufo με την ελαφριά σάλτσα τρούφας στο εσωτερικό τους ή το φίνο και σωστά χυλωμένο ριζότο με σπαράγγι που κρατά στο δόντι και γαρνίρεται με καλή γαρίδα σχάρας. Προηγουμένως, βέβαια, μας άνοιξαν την όρεξη κι άλλα ωραία: το vitello tonnato με το λεπτοκομμένο και ροδαλό στο κέντρο νουά, που είχε πάνω του τραγανή κάππαρη και δροσιστικές τελείες από κρέμα τόνου και πιπεριάς Φλωρίνης. τα χρυσαφένια arancini με την όσο πρέπει τραγανή κρούστα και το ρύζι μέσα τους να κρατά και να τρίβεται ευχάριστα. κι η δροσερή σαλάτα με κινόα, γιαούρτι αρωματισμένο με βασιλικό, πράσινο μήλο και καρύδια για τραγανό στοιχείο.

Το «Bellagio» αποθεώνει την Αγία... Ιταλία - εικόνα 2

Η ώρα του κυρίως θέματος έφερε στο τραπέζι τη στενόμακρη πίτσα με το signature ζυμάρι του Δημητροκάλη, που ψήνεται στον εντυπωσιακό περιστροφικό φούρνο της ανοιχτής κουζίνας. Την έχουμε χαρεί και από τα χέρια του, αλλά και τώρα ήρθε αχνιστή και πολύ ελαφριά, με ενδιαφέροντες συνδυασμούς ποιοτικών υλικών, όπως λόγου χάρη η Pistachio με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, μορταδέλα και πέστο φιστικιού, και προσφέρεται σε 6 και 12 κομμάτια – προτιμήστε τα πρώτα για να δοκιμάσετε περισσότερες από τις πολλές επιλογές του καταλόγου. Τα ζυμαρικά τώρα, είτε φρέσκα και χειροποίητα είτε αργής ξήρανσης, μας επιφύλαξαν μια εξαιρετική καρμπονάρα με τραγανό και λιπαρούτσικο guanciale και βελούδινη σάλτσα που αγκάλιαζε τέλεια το spaghettoni της φίρμας Rummo, ενώ το γλυκό φινάλε ήρθε με αέρινο τιραμισού και καλοφτιαγμένο cannoli με αρωματική κρέμα βανίλιας.

Φεύγοντας, σκεφτόμουν πως ο αυτοπροσδιορισμός του μαγαζιού ως pizza & pasta bar μάλλον το αδικεί, μιας και τόσο οι γεύσεις όσο και η ατμόσφαιρα παραπέμπουν περισσότερο στη ζεστασιά μιας τρατορίας. Στα πρότυπα ίσως εκείνων που συναντάς στα γραφικά σοκάκια του Μπελάτζιο, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της λίμνης Κόμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.