Ιταλική βραδιά: Η έξοδος που σου λείπει, delivered by efood

Ορισμένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας έρχονται για πρώτη φορά στο σπίτι μέσα από την μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής φαγητού στην Ελλάδα, προσφέροντας μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις σπεσιαλιτέ τους από την άνεση του σαλονιού μας.

Ιταλική βραδιά: Η έξοδος που σου λείπει, delivered by efood

Όσο και να αγαπάμε όλες τις κουζίνες του κόσμου, για τις ιταλικές γεύσεις έχουμε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Και μόνο στην ιδέα μιας καλοφτιαγμένης pasta ή μιας λαχταριστής pizza που καταφτάνει αχνιστή από τον ξυλόφουρνο όλοι ανεξαιρέτως, μικροί και μεγάλοι, τυλιγόμαστε αμέσως από comfort συναισθήματα και το μυαλό μας ταξιδεύει αμέσως στη γειτονική χώρα με την παγκοσμίως διάσημη κουζίνα.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως όσο και να το προσπαθήσουμε στο σπίτι δύσκολα θα πετύχουμε εκείνο το άψογο al dente στα ζυμαρικά αλλά και την τέλεια ζύμη στην pizza που ιδανικά σκάει στο στόμα σαν αέρας, γι’αυτό και χαιρόμαστε που όλο και περισσότερα από τα καλά ιταλικά εστιατόρια της πόλης έρχονται πια στο σπίτι delivered by efood, δηλαδή εύκολα και γρήγορα. Η εξαιρετική αυτή υπηρεσία της μεγαλύτερης πλατφόρμας διανομής φαγητού στην Ελλάδα δεν μας προσφέρει μονάχα τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις τη στιγμή που θα τις θελήσουμε, αλλά ειδικά αυτήν την εποχή την πολύτιμη αίσθηση της εξόδου στα αγαπημένα μας στέκια, που τόσο μας έχουν λείψει, από την άνεση του σπιτιού μας. Μέχρι λοιπόν τη στιγμή που θα τα επισκεφτούμε ξανά, ιδού ορισμένα μόνο από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης, τα οποία στέλνουν τις σπεσιαλιτέ τους κατ’οίκον μέσα από το efood.

Ombra

Ιταλική βραδιά: Η έξοδος που σου λείπει, delivered by efood - εικόνα 1

Στο πολύ δημοφιλές στέκι του Νέου Ψυχικού, οι καλοφτιαγμένες ιταλικές γεύσεις πάνε χέρι χέρι με τις κάθε λογής φυσαλίδες που έρχονται απευθείας από τη γειτονική χώρα. Έτσι, στο ηλεκτρονικό μας καλάθι βάζουμε τόσο τις δροσιστικές «τρικολόρ» σαλάτες, την pizza, την pasta και τα ριζότι, όσο και τις πολύ καλοδιαλεγμένες ετικέτες σε κρασιά, prosecco και άλλα πολλά διαμαντάκια του ιταλικού αμπελώνα, χωρίς να προσπερνάμε τις λαχταριστές ιδέες για πρωινό και brunch.

Alio

Ιταλική βραδιά: Η έξοδος που σου λείπει, delivered by efood - εικόνα 2

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή το εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου με την χαρισματική αυλή στο Χαλάνδρι, γι’αυτό και μας αρέσει που πλέον οι ιδιαίτερες ιταλικές γεύσεις του ταλαντούχου σεφ έρχονται και στο σπίτι. Στα «οπωσδήποτε» της παραγγελίας μας, η πρωτότυπη εκδοχή της burrata με φρούτο εποχής κονφί και φιστίκι Αιγίνης και ασφαλώς η pizza με το signature ναπολιτάνικο ζυμάρι που προσφέρεται σε πολλούς ευφάνταστους συνδυασμούς.

Vittoria Gati

Ιταλική βραδιά: Η έξοδος που σου λείπει, delivered by efood - εικόνα 3

Έφερε στιλάτο ιταλιάνικο αέρα στη Γλυφάδα το πολύ όμορφο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό ο Γιώργος Παπακώστας στην πλατεία Νυμφών. Η pizza με τη ναπολιτάνικη ζύμη που ωριμάζει για πέντε ημέρες και ψήνεται σε ξυλόφουρνο είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της πόλης, αξίζει ωστόσο να ανοίξετε ακόμα το κεφάλαιο των χειροποίητων ζυμαρικών που παρασκευάζονται στην κουζίνα, τα ωραία γλυκά αλλά και τα κοκτέιλ που επιφυλάσσει ο πλούσιος κατάλογος.

Aperio cucina & vino

Ιταλική βραδιά: Η έξοδος που σου λείπει, delivered by efood - εικόνα 4

Εκπροσωπεί επάξια τις γεύσεις της Μπότας στην δυναμική πιάτσα του Χολαργού το πολύ δημοφιλές αυτό στέκι, που ανάβει τον εντυπωσιακό του φούρνο καθημερινά από νωρίς. Η pizza με τη λεπτή και αφράτη ζύμη είναι ασφαλώς η σπεσιαλιτέ τους, με πιο αγαπημένη μας την Bianca με μοτσαρέλα και λάδι τρούφας, την οποία επιλέγουμε μαζί με τις δροσερές σαλάτες, τα ωραία ορεκτικά όπως τα χρυσαφένια arancini και το πολύ καλό τιραμισού για τέλειο φινάλε αλά ιταλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.