«Le Pavillon»: Μπήκαμε πρώτοι στο νέο εστιατόριο του Métayer

Πρώτος πελάτης ο Δημήτρης Αντωνόπουλος στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο του Γάλλου σεφ στο Χαλάνδρι, γεύτηκε φινέτσα και οικεία νοστιμιά.

«Le Pavillon»: Μπήκαμε πρώτοι στο νέο εστιατόριο του Métayer

Μπαίνοντας στο «Le Pavillon» και βλέποντας την αισθητική αναβάθμιση αυτής της όμορφης μονοκατοικίας του 1945 με τον φανταστικό κήπο, η έκπληξή μου είναι πολύ ευχάριστη: λευκοί τοίχοι, δρύινο πάτωμα, στιλάτα χειροποίητα τραπέζια από γκρι μάρμαρο Διονύσου και ελληνική δρυ, ντιζαϊνάτες καρέκλες, άνετοι πετρόλ καναπέδες, σκούρο πράσινο μάρμαρο Τήνου στο ξεχωριστό τραπέζι της υποδοχής και από πάνω του το εντυπωσιακό μπρούτζινο φωτιστικό «Spring» του Tom Dixon. «Το διάλεξα επειδή μου θυμίζει το αγαπημένο fouet (αβγογδάρτης)» μου λέει ακτινοβολώντας από χαρά ο Jean-Charles. «Είναι ωραία ύστερα από 20 χρόνια στη θετή μου πατρίδα, να αποκτώ το δικό μου εστιατόριο, το δικό μου σπίτι». Μαζί με το φίλο και συνεργάτη του Άγγελο Κονταράτο που συνεργάζονται ήδη στη Ζάκυνθο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Αθήνα για τη δημιουργία ενός εστιατορίου που φέρνει στους Αθηναίους την κουζίνα του πολυβραβευμένου Γάλλου σεφ.

Η κουζίνα του έχει χρώμα μεσογειακό πάνω σε γερές γαλλικές βάσεις, εστιάζει στο ψάρι, αλλά καθόλου δεν αποκλείει το κρέας. «Η αρχή στο μενού γίνεται με πολύ αγαπημένα μου πιάτα από τα είκοσι χρόνια της καριέρας μου», τονίζει ο σεφ. Είμαι ο πρώτος πελάτης που τρώω στο μαγαζί και ξεκινάω μια πρωτότυπη σούπα: στο πιάτο υπάρχει λεπτοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης πάνω σε κρέμα πατάτας και τραγανή πέτσα κοτόπουλου, και όταν προσθέτουν κονσομέ κοτόπουλου δημιουργείται ένα βελούδινο έδεσμα με όλες τις γεύσεις που περιμένεις και μπόνους το παιχνιδίσματα υφών. Στο πολύ νόστιμο μπαρμπούνι με σάλτσα δεντρολίβανου, το χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση μανιταριών ταιριάζει πολύ, δημιουργώντας νέα γευστικά τοπία. Ο Métayer συνδυάζει πολύ συνειδητά το comfort με το fine food,πετυχαίνοντας να κουμπώσει τη νοστιμιά της οικειότητας με τη φινέτσα. Δεν παραλείπει δε να βάλει το εμβληματικό πιάτο του μέντορά του, του 2άστερου Jacques Le Divellec, το περίφημο λαβράκι σε κρούστα αλατιού αρωματισμένη με πούρο Αβάνας.

«Le Pavillon»: Μπήκαμε πρώτοι στο νέο εστιατόριο του Métayer - εικόνα 1

Μ’ αρέσουν πολύ οι υφές σοκολάτας σε τραγανή βάση από ανθό αλατιού και παγωτό Equatorial noir που γεύομαι στο κλείσιμο, και σκέφτομαι ότι θέλω να έρχομαι συχνά εδώ. Υπ’ όψιν ότι ο sommelier Άγγελος Αντωνίου κάνει εξαιρετική δουλειά, σερβίροντας τα καλοδιαλεγμένα κρασιά του σε ποτήρια και καράφες Riedel.

«Le Pavillon»: Μπήκαμε πρώτοι στο νέο εστιατόριο του Métayer - εικόνα 2

Τα 3 must

Καραβίδες

Η Χαλκίδα βγάζει καραβίδες-διαμάντια με απολαυστικά λεπτεπίλεπτη ωμότητα. Συνοδεύονται από μια σάλτσα-δυναμίτης (ζωμός χταποδιού και κρασί Πορτό). Το καρπάτσιο χταποδιού και οι παπαρδέλες με μαυροσούσαμο που τις συνοδεύουν, τους πάνε πολύ.

Καλκάνι

Το ιδιαιτέρως ντελικάτο, βουτυράτο ψάρι σε μια ασυνήθιστη fine comfort εκδοχή με περλέ κρεμμυδάκια σ’ ένα ραφινάτο ελληνικό στιφάδο, ματ θαλασσινή γεύση σάλτσας από μελάνι σουπιάς και γλυκοφάγωτο πουρέ σελινόριζας.

Χτένια - φουαγκρά

Το φινετσάτο έδεσμα της θάλασσας με την αλαβάστρινη ζουμερή σάρκα σε πολύ πετυχημένο συντονισμό με μια τραγανή κροκέτα φουαγκρά με γραμμένη γεύση, μαζί μ’ έναν λεμονάτο ζωμό μυδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.