50 Next: Αυτοί που θα φτιάξουν το μέλλον της γαστρονομίας!

Είσαι νέος, γαστρονόμος και φέρελπις; Σε ψάχνουν τα World's 50 Best Restaurants να σε βραβεύσουν.

50 Next: Αυτοί που θα φτιάξουν το μέλλον της γαστρονομίας!

Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος! Μας αρέσει πολύ αυτή η πρωτοβουλία των World's 50 Best Restaurants σε συνεργασία με το Βάσκικο Κέντρο Γαστρονομίας, να ανακαλύψει και να προβάλει την επόμενη γενιά που θα διαμορφώσει το μέλλον της γαστρονομίας στον πλανήτη. Ζητούν λοιπόν από όσους ασχολούνται παντοιοτρόπως με τον κόσμο της γεύσης, πιστεύουν ότι κάνουν κάτι πολύ πρωτότυπο και σημαντικό, και θα είναι το πολύ 35 χρονών στις 22 Φεβρουαρίου 2021, να υποβάλουν την αίτησή τους για να επιλεγούν στη λίστα των 50 Next.

Δεν χρειάζεται να είστε απαραιτήτως σεφ, ο χαρακτήρας αυτής της λίστας είναι πολύ ευρύς, συμπεριλαμβάνοντας: ακτιβιστές, bartender, μικροζυθοποιούς, ποτοποιούς, τυροκόμους, επιστήμονες, γεωργούς, κτηνοτρόφους, παραγωγούς εδώδιμων προϊόντων, ψαράδες, δημοσιογράφους, ερευνητές, εστιάτορες, σομελιέ, εφευρέτες, οινοποιούς... Αρκεί η δραστηριότητά σας να αφορά τη γαστρονομία και να διευρύνει τα όριά της δημιουργώντας νεωτερισμούς, να έχετε πετύχει ήδη κάποια αποτελέσματα ή με τη δραστηριότητά σας να φαίνονται κάποια σημαντικά βήματα που έχετε ήδη κάνει για την εκπλήρωση των στόχων σας. Δεν πρόκειται για μια λίστα με ιεραρχημένη κατάταξη όπως στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου, αλλά για 50 ισότιμα επίλεκτες προσωπικότητες, που θα γίνει γνωστή σ’ ολόκληρο τον κόσμο η δραστηριότητά τους.

Προσοχή τώρα, σπεύσατε διότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2020 στο http://www.theworlds50best.com/50next. Η λίστα των επίλεκτων θα ανακοινωθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2021, και αργότερα μέσα στο 2021, μόλις το επιτρέψει ο κορονοϊός, θα γίνει η τελετή απονομής στο Μπιλμπάο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.