«Thama»: Μοναδική διεθνής γαστρονομική συνάντηση στην Τήνο

Το χειροποίητο νησί των Κυκλάδων όπως δικαίως το έχει αποκαλέσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης έχει μπει πολύ δυναμικά στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας με τα εξαιρετικά του εστιατόρια τα τελευταία χρόνια.

«Thama»: Μοναδική διεθνής γαστρονομική συνάντηση στην Τήνο

Το χειροποίητο νησί των Κυκλάδων όπως δικαίως το έχει αποκαλέσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης, έχει μπει πολύ δυναμικά στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας με τα εξαιρετικά του εστιατόρια τα τελευταία χρόνια. Ένα απ' αυτά, το νεότευκτο «Thama» του Δημήτρη Κατριβέση κάνει μια πολύ σημαντική κίνηση διεθνούς εμβέλειας προσκαλώντας 5 ιδιαιτέρως διακεκριμένους σεφ να μαγειρέψουν μαζί του στις 30 Σεπτεμβρίου στην Τήνο.

Στην κουζίνα του «Thama» θα βρεθούν ο tradinnovationιστής Αλγερίνος Akrame Benallal (έχει τιμηθεί με 2 αστέρια Michelin), ο εκ Σαρδηνίας Giorgio Diana (επίσημος σεφ των The Best Chefs Awards με εστιατόριο στο Αμμάν «Solaya»), ο φινετσάτος Βρετανός Alex Dilling (τελευταία στο 2άστερο «The Greenhouse» στο Λονδίνο), ο εξόχως δημιουργικός Miles Watson («Pure Berlin») και ο εκ των κορυφαίων της νέας σκανδιναβικής κουζίνας, ο 2άστερος Ebbe Vollmer («Vollmers» στο Malmo).

Το ειδικό γαστρονομικό μενού 6 σταδίων που θα μαγειρέψουν οι σεφ θα δει τα προϊόντα της Τήνου μέσα από διαφορετικές στυλιστικές οπτικές, δίνοντάς τους άλλον αέρα. Ιδού το μενού :
Καλωσόρισμα με : αγγούρι, yuzu, κηρήθρα πίκλα, σφαιροποιημένη πρασινη ελιά, αντσούγια, sherry fino.
Μύδια με ταχίνι, γλυστρίδα και φινόκιο (Miles Watson).
Κόκινη γαρίδα crudo με κρίταμο, καραμελωμένο κρεμμύδι, μελόξυδο (Akrame Benallal).
Μανιτάρια chanterelle με εστραγκόν και αυγό (Ebbe Vollmer).
Τερίνα κοτόπουλου με foie grass, armagnac και μαύρη τρομπέτα (Alex Dilling).
Διάφραγμα βοδινό με αγκινάρα, γλυκοπατάτα, χαρούπι (Giorgio Dianna).
Επιδόρπια από τον Δημήτρη Κατριβέση: Πεπόνι, υφές Nissos double ale red beer, δυόσμος, φύλλο συκής. Matcha tiramisu, μαρμελάδα yuzu, λικέρ σοκολάτας με κακάο. Petit four με λευκή σοκολάτα, φινόκιο, αλάτι, αβοκάντο, ελαιόλαδο, lime, τηνιακή αγκινάρα γλυκό του κουταλιού, μαλλί της γριάς με passion fruit. Σπεύσατε, η ατμόσφαιρα είναι ωραία πάντα στην Τήνο.

Η γαστρονομική βραδιά οργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη των The Best Chefs Awards και το μενού των 6 πιάτων κοστίζει 120€ το άτομο και το beer & wine pairing 40€.

i «Thama» | Λεωφ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος | 2283029021 | rsvp@thamaraestaurant.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.