«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Πλήρως φρεσκαρισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της εποχής, το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Προτείνοντας συνεχώς ανανεωμένες γεύσεις και τολμώντας να πειραματιστεί με τη διαχρονικότητα της παράδοσης, υποδέχεται στο μενού του μια λίστα ολοκαίνουργιων προτάσεων, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Μοσχοφίλερου αρωματισμένη με θυμάρι ή το φιλεταρισμένο λαβράκι με μπριάμ, αλιάδα, δυόσμο και σιμιγδάλι ρυζιού.

Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος και για το σπίτι χάρη σε ψηφιακές υπηρεσίες ντελίβερι, διαχρονικά μπεστ σέλερ, όπως το κλασικό Σαντορινιό, ήτοι χοιρινά φιλετάκια σβησμένα σε λευκό κρασί, που ξαπλώνουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, διατηρούν την προνομιακή θέση τους στη μεγάλη γκάμα επιλογών, πιάτα ημέρας βασισμένα σε φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου πρωταγωνιστούν στις γευστικές προτάσεις, ενώ νέες αφίξεις, όπως το θράψαλο σχάρας με λάδι τρούφας και φάβα βαμμένη από μελάνι σουπιάς, βάζουν κατευθείαν πλώρη για την καρδιά των μερακλήδων του μεζέ, οι οποίοι πίνουν εκλεκτά αποστάγματα στην υγειά αυτή της σύγχρονης νεο-ταβέρνας με τις μοντέρνες πινελιές.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Και μια και μιλήσαμε για υγεία, ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προστάζει η περίοδος, με πρώτο και καλύτερο αυτό των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια, τα οποία απλώνονται στις αυλές των γευστικών τους spots. Ο αέρας της ανανέωσης, βέβαια, φυσάει ακόμη πιο δυνατός στον «Τζίτζικα» του Συντάγματος: το σταθερό all day γευστικό ραντεβού κατοίκων, εργαζόμενων κι επισκεπτών του κέντρου είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο κι έτοιμο να υποδεχτεί την πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως, με μια προνομιακή θέση στη νέα περαντζάδα, και να τη γεμίσει με αρώματα και γεύσεις θερινών νυχτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.