Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut»

Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής έφτιαξαν ένα αληθινό σουβλάκι για το σήμερα, το οποίο μας συστήνει το αγαπημένο μας έδεσμα από την αρχή.

Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut»

Όταν πριν από δύο χρόνια η αγαπημένη τετράδα των σεφ της «Cookoovaya» αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της οπτική για το εθνικό μας streetfood, κινήθηκε με τον σοφό τρόπο που μας έχει συνηθίσει. Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής, αφού πρώτα βρήκαν έμπνευση στο παρελθόν, έφτιαξαν τελικά ένα αληθινό σουβλάκι για το σήμερα, το οποίο μας συστήνει το αγαπημένο μας έδεσμα από την αρχή. Η ιδανική στέγη για το «Hoocut» βρέθηκε σε ένα κτίριο του Μεσοπολέμου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, που διαμορφώθηκε σχεδόν θεατρικά, για να παραπέμπει τρόπον τινά σε αγορά.

Τίποτα δεν είναι έτοιμο εδώ, όλα γίνονται γρήγορα, όχι όμως βιαστικά, με απόλυτο σεβασμό στα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα, πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και τεχνικές απλές, που ωστόσο κουβαλούν σκέψη. Οι πίτες φουρνίζονται στο αρτοποιείο, οι σαλάτες και τα παρελκόμενα κόβονται la minute στο μανάβικο, ενώ ο «γύρος» παρασκευάζεται, επιτόπου και αυτός, στο κρεοπωλείο. Και καθόλου δεν θυμίζει το γύρο που έχουμε συνηθίσει, μια και φτιάχνεται από λεπτές φέτες εκλεκτού κρέατος που προτείνονται σε επιλογές για κάθε διάθεση.

Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut» - εικόνα 1

Από πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα μέχρι ανοιχτή πίτα με ψητό κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο ή ακόμη και δικό τους λουκάνικο), ό,τι κι αν διαλέξετε θα χαρείτε ένα σουβλάκι εξαιρετικό, με γεύση ατόφια, και σίγουρα θα συμφωνήσετε πως στο «Hoocut» το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει.

Περισσότερες πληροφορίες

Hoocut

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
29/10/2025

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.