Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά

Στην τρίτη του μετακίνηση, το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο του Νίκου Δημητροκάλη βάζει την καλοβαλμένη τρατορία σε μια γοητευτική αυλή στην Κηφισιά.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά

Αυτή η πανέμορφη αυλή, δίπλα στον Άγιο Δημήτριο στην Κηφισιά, έχει δικαίως μεγάλο σουξέ. Πάμε νωρίς γύρω στις 7.30 για φαγητό και μέσα σε μία ώρα γεμίζει από καλοβαλμένες παρέες, νεολαία και μεγαλύτερους. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ρουά-ματ η κίνηση του Νίκου Δημητροκάλη να μεταφέρει το «Dal Professore» λίγο πιο βόρεια, από την Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι σ’ αυτή την πολύ χαλαρωτική αυλή.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά - εικόνα 1

«Αυτό το στιλ της αναβαθμισμένης τρατορίας αρέσει περισσότερο στον κόσμο», μου λέει ο σεφ, που η μαγειρική τον κέρδισε από την ιταλική φιλολογία. Μετά τη φάση του μοντερνισμού, λοιπόν, το «Dal Professore» επιστρέφει σ’ ένα πιο κλασικό στιλ, όπως, διακοσμητικά τουλάχιστον, θα διαπιστώσετε μέσα, στις σάλες με το κεραμιδί, τις χρυσές κορνίζες και τις ρεπροντιξιόν, που θυμίζουν προσεγμένο εστιατόριο στην ιταλική επαρχία. Φαίνεται και στην κουζίνα αυτό. Υπάρχει ένας βασικός κατάλογος, ο οποίος όμως εμπλουτίζεται καθημερινά με ιδέες που προκύπτουν από τις πρώτες ύλες που βρίσκει στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, εκτός από καλοφτιαγμένο vitello tonnato, και το καρπάτσιο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα «νότιο» μιλφέιγ μελιτζάνας, πλούσιο και κλασικότροπο, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μια κρέμα από τυρί provola.

Μεγάλο κομμάτι του μενού καταλαμβάνουν οι πίτσες. «Είναι μια pizza non pizza», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δημητροκάλης. Όντως, η κρούστα της είναι μεν τραγανή, αλλά όχι σαν χωριάτικου ψωμιού· πιο πολύ θυμίζει το λεπτοκριτσάνισμα μιας πιο μεστής σφολιάτας. Η σάρκα της είναι ελαστική και αφράτη και οι γευστικές εκδοχές της εκτείνονται σε μεγάλο εύρος: από μια ορεκτική Marinara με ντομάτα, καυτερή πιπεριά, ρίγανη και αντσούγιες μέχρι μια ντελικάτη Parmense με μοτσαρέλα, ντομάτα, προσούτο riserva San Daniele και μια ασυνήθιστη, προκλητική Norcina με σπανάκι, μοτσαρέλα, λουκάνικο αγριογούρουνου και τρούφα.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά - εικόνα 2

Στο γήπεδο των ζυμαρικών, τώρα, πήραμε ραβιόλια γεμιστά με πεκορίνο με μια κρέμα αβγού με salsiccia, και homemade paccheri με μια γλυκιά –λόγω άφθονου κρεμμυδιού– σάλτσα ναπολιτάνικου Genovese, συνδυασμένη με κοπή κρέατος χτένι. Από τα ημέρας δοκίμασα μια πολύ ωραία φασκομηλάτη και πικάντικη κρέμα φακής με γαρίδες και guanciale, και φρικασέ με σπανάκι και σφυρίδα, που όμως το περίμενα πιο ελαφρύ. Το φινάλε με το ανάλαφρο, βελούδινο τιραμισού είναι εκ των ων ουκ άνευ στο «Dal Professore».

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.