Ας πεθάνει το κυνικό lifestyle της ανήθικης κρεοφαγίας

Ο Nusret έβαλε μόνος του δυναμίτη στα θεμέλια του σαθρού lifestyle θρόνου που έφτιαξε. Ας του γυρίσουμε την πλάτη.

Ας πεθάνει το κυνικό lifestyle της ανήθικης κρεοφαγίας

Το δίκαιο κράξιμο που έχει φάει ο Nusret μετά την τελευταία του ανάρτηση στο Ιnstagram, σ’ ένα βίντεο όπου καλοντυμένος διευθύνει τη μοιραία σφαγή των αγελάδων μ’ έναν κυνισμό που δεν είναι μακριά από ναζί διοικητές στρατοπέδων συγκέντρωσης, είναι απίστευτο. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο για να ενισχύσει την αντίδραση εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο, που γυρίζουν ιδεολογικά την πλάτη στην ανήθικη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και το κρέας που τρώμε. Και, φυσικά, πιστεύω ότι θ’ αρχίσει πλέον να καταλαβαίνει ότι μόνος του έβαλε δυναμίτη στα θεμέλια του σαθρού lifestyle θρόνου που έφτιαξε.

Κρέας, ναι, τρώμε, αλλά τα ζώα ούτε να βασανίζονται πρέπει, ούτε η θυσία τους να γίνεται εργαλείο ακκισμού, κυνικής και αμετροεπούς συμπεριφοράς. Σεμνά, μεγάλε, με σεβασμό σ’ αυτά τα πολύτιμα που προσφέρουν, διότι είναι προφανές ότι η κρεοφαγία του 21ου αιώνα πρέπει να έχει ηθικές, αρχές και μέτρο. Κι αυτός ο χασάπης είναι η προσωποποίηση της νεοπλουτίστικης αφασίας, τέτοιας που τον οδηγεί να τυλίγει tomahawk σε φύλλα χρυσού και να τα πουλάει 500 με 1000 ευρώ στα θύματα της μόδας! Τα αποθέματα του πλανήτη είναι σπάνια και πρέπει να τα καταναλώνουμε πιο ηθικά και πιο δίκαια, οπότε η βαρβαρότητα της ασύδοτης κρεοφαγίας που δεν παίρνει υπόψη την τρομακτική επιβάρυνση και καταστροφή του πλανήτη δεν έχει θέση στη ζωή μας. Αν είναι μάγκας ο Nusret, ας ζητήσει συγνώμη και ας αλλάξει τα εστιατόριά του, μετατρέποντάς τα σε ναούς αειφόρου γευσιγνωσίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.