Ταξίδι στους premium τροπικούς της Αθήνας από το «Nikkei»

Απολαμβάνουμε κάθε μας επίσκεψη στη χειμωνιάτικη σάλα του «Nikkei», αγαπάμε όμως εξίσου, ίσως και λίγο περισσότερο, τη θερινή του κατοικία στον καταπράσινο κήπο στην Πλατεία Δεξαμενής, που είναι φέτος πιο εξωτική και όμορφη από ποτέ.

Ταξίδι στους premium τροπικούς της Αθήνας από το «Nikkei»

Απολαμβάνουμε κάθε μας επίσκεψη στη χειμωνιάτικη σάλα του «Nikkei», αγαπάμε όμως εξίσου, ίσως και λίγο περισσότερο, τη θερινή του κατοικία στον καταπράσινο κήπο στην Πλατεία Δεξαμενής, που είναι φέτος πιο εξωτική και όμορφη από ποτέ. Λουλούδια ξεπετάγονται από παντού, μπανανιές μπλέκονται στα ξύλα, η signature μπάρα-ανθοστόλιστο κλουβί τυλίχτηκε ολόκληρη με μοσχοβολιστό γιασεμί και η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό το δάσος με τα tropical διακοσμητικά στοιχεία, τους χρυσούς ελέφαντες, τα εντυπωσιακά φωτιστικά και τον «ουρανό» από πολύχρωμα νήματα αποτελεί, όπως πάντα, το εισιτήριο για να ταξιδέψουμε πολύ μακριά από την καλοκαιρινή Αθήνα.

Ο ταλαντούχος σεφ του «Nikkei» Σπύρος Μαυροειδής και η εξαιρετική barlady Μαίρη Ταλαιπώρου και πάλι στις επάλξεις, είναι έτοιμοι να μας ξεναγήσουν στη συναρπαστική ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα με ολοκαίνουργιες γεύσεις και signature cocktails – για απολαυστικά pairings. Στα καινούργια αστέρια της κουζίνας βρίσκουμε π.χ. μια πολύ δροσιστική σαλάτα με vermicelli noodles, σπασμένα peanuts και καβούρι σε μπισκ, φανταστική gyoza με πουρέ από πιπεριές Aji Amarillo και μανιτάρια σιιτάκε, ένα ιδιαίτερα φίνο τιραντίτο τόνου με oyster sauce αλλά και πολύ εντυπωσιακά κυρίως, όπως το αρνί που ψήνεται σε φούρνο Josper, με κρούστα από πάνκο, κόλιαντρο και μαϊντανό.

Ταξίδι στους premium τροπικούς της Αθήνας από το «Nikkei» - εικόνα 1

Η μπάρα συντονίζεται στο παιχνίδι των γεύσεων με υπέροχες καλοκαιρινές προτάσεις, όπως η δική τους εκδοχή για το Negroni, που βασίζεται σε ένα ελαφρύ κομποτέ εποχικών φρούτων, ή το πληθωρικό Laguna Shimpe, με δική τους ανθράκωση κι έντονα αρώματα γιασεμιού και αγγουριού, αλλά και με μια ενισχυμένη συλλογή από εκλεκτές ετικέτες Pisco, κάποιες από τις οποίες παλαιώνουν σε ειδικά βαρελάκια.

Τα κομψά στρωμένα τραπέζια έχουν ιδιαίτερα αραιή διάταξη και κοσμούνται με tailor-made αντισηπτικά, οι έθνικ μουσικές είναι σε σωστή ένταση, που σου επιτρέπει να συνομιλήσεις με την παρέα σου, ενώ τα υπέροχα επιδόρπια, όπως ο σοκολατένιος βράχος με σάλτσα από κόκκινα φρούτα και σορμπέ μπίτερ σοκολάτας, βάζουν τη δική τους πινελιά σε μια ξεχωριστή βραδιά με τη σφραγίδα του «Nikkei» που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2024

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.