Cooking for happiness στην Κέρκυρα

Ο σεφ του «Pomo d’ Oro» Αριστοτέλης Μέγκουλας και ο σεφ Μίλτος Αρμένης μοιράζονται τη χαρά της μαγειρικής και της δημιουργίας σε ένα μοναδικό γαστρονομικό event.

Cooking for happiness στην Κέρκυρα

Στο πολύ καλό «Pomo d’ Oro» στην γραφική πλατεία Σκαραμαγκά στην Κέρκυρα ο σεφ Αριστοτέλης έχει λανσάρει την ιδέα του Cooking for happiness, και προσκαλεί εξαιρετικούς Κερκυραίους σεφ που δουλεύουν μακριά από το νησί για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της μαγειρικής και της δημιουργίας. Στο 6ο επεισόδιο αυτής της πρωτοβουλίας την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, καλεσμένος είναι ο βραβευμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Μίλτος Αρμένης. Οι δύο σεφ θα δημιουργήσουν μαζί ένα μενού έξι σταδίων σύγχρονης Κερκυραϊκής κουζίνας(40€/ατ.) με τα εξής πιάτα: Γκασπάτσο χωριάτικης σαλάτας, ταρτάρ τόνου με σορμπέ νεραντζοσαλάτας, μπακαλιάρο σε Κουρκούτι με βλήτα στο φούρνο και παγωτό σκορδαλιά από μαύρο σκόρδο, σουβλάκι ξιφία με μελιτζάνα και νούμπουλο, κανελόνι με κόκορα παστιτσάδο, και φογάτσα σιροπιασμένη με το λιμοντσέλο του Κώστα και κρέμα αμύγδαλο. Είναι ωραίος ο ρεμβασμός στην πλατεία που βγάζει τα τραπέζια του το καλόγουστο «Pomo d’ Oro» και αυτή η γαστρονομική βραδιά είναι αφορμή για μια βόλτα στην Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.