Cooking for happiness στην Κέρκυρα

Ο σεφ του «Pomo d’ Oro» Αριστοτέλης Μέγκουλας και ο σεφ Μίλτος Αρμένης μοιράζονται τη χαρά της μαγειρικής και της δημιουργίας σε ένα μοναδικό γαστρονομικό event.

Cooking for happiness στην Κέρκυρα

Στο πολύ καλό «Pomo d’ Oro» στην γραφική πλατεία Σκαραμαγκά στην Κέρκυρα ο σεφ Αριστοτέλης έχει λανσάρει την ιδέα του Cooking for happiness, και προσκαλεί εξαιρετικούς Κερκυραίους σεφ που δουλεύουν μακριά από το νησί για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της μαγειρικής και της δημιουργίας. Στο 6ο επεισόδιο αυτής της πρωτοβουλίας την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, καλεσμένος είναι ο βραβευμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Μίλτος Αρμένης. Οι δύο σεφ θα δημιουργήσουν μαζί ένα μενού έξι σταδίων σύγχρονης Κερκυραϊκής κουζίνας(40€/ατ.) με τα εξής πιάτα: Γκασπάτσο χωριάτικης σαλάτας, ταρτάρ τόνου με σορμπέ νεραντζοσαλάτας, μπακαλιάρο σε Κουρκούτι με βλήτα στο φούρνο και παγωτό σκορδαλιά από μαύρο σκόρδο, σουβλάκι ξιφία με μελιτζάνα και νούμπουλο, κανελόνι με κόκορα παστιτσάδο, και φογάτσα σιροπιασμένη με το λιμοντσέλο του Κώστα και κρέμα αμύγδαλο. Είναι ωραίος ο ρεμβασμός στην πλατεία που βγάζει τα τραπέζια του το καλόγουστο «Pomo d’ Oro» και αυτή η γαστρονομική βραδιά είναι αφορμή για μια βόλτα στην Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.