Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Ψηφιακές και τεχνολογικές καινοτομίες ντύνουν με έξτρα ασφάλεια την εστιατορική μας επαναφορά, φροντίζοντας η γευστική εμπειρία να είναι καθαρή από περιττές αποσπάσεις.

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Με τον καιρό να φορά τα καλοκαιρινά του, μοιάζει σαν τα εστιατόρια να μην μπορούσαν να επιστρέψουν κοντά μας σε καλύτερη εποχή. Σε συνθήκες ιδανικές για τραπεζάκια έξω, η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο απολαυστική χάρη στην άπλα που επιτάσσουν οι καιροί, ενώ τα τεχνολογικά γκατζετάκια που έρχονται για να ντύσουν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια την εστιατορική μας έξοδο, εκτός από σιγουριά, προσθέτουν στην εμπειρία κι ένα απροσδόκητο fun.

Τα QR codes είναι το πιο διαδεδομένο απ’ τα νέα μέσα που έχουμε δει να εξαπλώνονται στα τραπέζια των αγαπημένων μας spots, φέρνοντας στη γευστική μας έξοδο μια νότα από κινηματογραφικό sci-fi. Άλλοτε τυπωμένα στο σουπλά, άλλοτε αιωρούμενα σε πλεξιγκλάς κυβάκια σαν μικροσκοπικοί λαβύρινθοι βγαλμένοι από το Matrix, αυτά τα αλλόκοτα ιερογλυφικά που στοχεύσουμε με την κάμερα του κινητού μας μας αποκαλύπτουν να το μενού του εστιατορίου. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τίποτα άλλο απ’ αυτό που κουβαλάμε όλη μέρα στην τσέπη ή το τσαντάκι μας, έχουμε στο χέρι μας όλες τις επιλογές, με ένα τρικ που είναι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον!

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω - εικόνα 1

Έτερο τεχνολογικό hit των ημερών, το LED bar με ακτίνες UVC: μια μικρή και κομψή μπάρα ασφαλείας, που έφερε την αεροδιαστημική τεχνολογία στα χέρια μας! Εστιατόρια «πρώτης γραμμής» όπως το «Βαρούλκο», η «Cookoovaya», η «Hytra» το «Vezene», η «Σπονδή», τα «Base Grill» και «Travolta», το «Alio», το «Matsuhisa Athens», αλλά και το «Ψωμί κι Αλάτι», έχουν ήδη βάλει στο ρεπερτόριό τους αυτό το μικρό και εύχρηστο γκατζετάκι, που δεν χρειάζεται παρά μερικά δευτερόλεπτα πάνω από σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και καθίσματα, για να εξασφαλίσει ολοκληρωτική απολύμανση. Και μάλιστα, με τέτοια ευκολία που… θα θέλετε να το πάρετε πακέτο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.