Φτιάχνουμε κοτόπουλο με πουρέ ρεβιθιού του Αντώνη Πεχλιβανάκη

Ένα ξεχωριστό comfort πιάτο με πρωταγωνιστή το αγαπημένο όλων κοτόπουλο και μια γαρνιτούρα που ξεφεύγει από τα κλασικά μας προτείνει ο ταλαντούχος σεφ του καινούργιου εστιατορίου «Symposio».

Φτιάχνουμε κοτόπουλο με πουρέ ρεβιθιού του Αντώνη Πεχλιβανάκη

Μόλις πριν λίγες ημέρες σας γράφαμε για το ολοκαίνουργιο εστιατόριο «Symposio» που άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης και την ξεχωριστή πρόταση του σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη, ο οποίος εμπνέεται από τη διατροφική κουλτούρα της αρχαίας Ελλάδας. Το εστιατόριο ανανεώνει ασφαλώς το ραντεβού του μαζί μας για μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, και έως τότε ο σεφ μας προτείνει μια ενδιαφέρουσα συνταγή με πρωταγωνιστή το αγαπημένο όλων κοτόπουλο συνοδεία ενός αρωματικού πουρέ από ρεβίθι για μια γαρνιτούρα που ξεφεύγει από τα κλασικά.

Κοτόπουλο με πουρέ από ρεβίθι αρωματισμένο με γλυκάνισο και σάλτσα βύσσινο

Υλικά για 2 άτομα

2 μπούτια κοτόπουλο
30γρ. μουστάρδα
100 γρ. κόκκινο κρασί
10 γρ. τζίντζερ φρέσκο ή 3 γρ. σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
60 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Για τον πουρέ ρεβιθιού θα χρειαστούμε:

300 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ)
1 καρότο
1 κρεμμύδι
50 γρ. ούζο
20 γρ. γλυκάνισο
1 φυλλαράκι δάφνη
70 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Σε μια χύτρα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε και το κοτόπουλο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το βύσσινο και λίγο νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε για 45 λεπτά.
Για τον πουρέ ρεβιθιού δουλεύουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη, το γλυκάνισο και νερό όσο χρειαστεί (υπολογίστε περίπου 650 γρ.) μέχρι να βράσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε προσθέτοντας σιγά σιγά τα υγρά τους που έχουμε κρατήσει στο πλάι, μέχρι να γίνουν πουρές. Τέλος διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το βούτυρο για να έχει ο πουρές μας λεία υφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.