«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό

Το μικρό στέκι της Δροσιάς κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες διακοσμητικές πινελιές του, ο πλούσιος, δυτικότροπος πολυασιατισμός του μενού του όμως είναι αυτός που παίρνεις μαζί σου ως γευστική ανάμνηση φεύγοντας.

«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό

Ένα εξωτικό πουλί μέσα στο πεϊνιρλοκρατούμενο και κρεατοκεντρικό σκηνικό της Δροσιάς, το γλυκύτατο «Cho Cho San» κρατά τα ασιατικά ηνία της περιοχής με στιλ και άποψη: με διακοσμητικές πινελιές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον χωρίς να πέφτουν στην παγίδα του φολκλόρ, ο όμορφος, δροσερός του χώρος, προικισμένος με μεγάλες τζαμαρίες που εποπτεύουν τη ζωηρή πιάτσα της περιοχής, είναι έμπλεος μιας αίσθησης σικάτης χαλαρότητας, αποτέλεσμα του μινιμαλιστικού ντιζάιν, εμπλουτισμένου με μια οικεία ζεστασιά.

Το πολυπρόσωπο crowd συνθέτουν νεανικές ζευγαροπαρέες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα με τα τσόπστικ, μετέωρα πάνω από τα πρωτότυπα sushi rolls, αλλά και πιο προχωρημένοι θαμώνες, οι οποίοι καταχαίρονται τα τσιμπολογήματα του μενού από το ιαπωνικό, το κινεζικό, το ταϊλανδέζικο και το κορεάτικο ρεπερτόριο, με ολίγη από ινδική συνταγογραφία. Την πληθωρική φύση του μενού ακολουθούν και τα πιάτα που, όπως δια­πιστώσαμε, σερβίρονται κατά ριπάς, από μια κουζίνα μαθημένη στις υψηλές στροφές.

«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό - εικόνα 1

Η γιαπωνέζικη σούπα ramen, ενισχυμένη με ψητό κοτόπουλο, προσγειώθηκε πρώτη στο τραπέζι μας και μπορεί ο ζωμός της να μην κουβαλούσε το κρεάτινο, κολλαγονένιο βάθος ή τη βοτανική πολυπλοκότητα που περιμένεις από την αυθεντική συνταγή, τα noodles όμως έδιναν στο πιάτο την απολαυστική θαλπωρή που αποζητά ο fan τους. Τα ατμιστά gyoza με κοτόπουλο και γαρίδα, αφράτα και ζουμερά, κρατούσαν σωστή ισορροπία ανάμεσα στο αιθέριο και το στιβαρό, ενώ τα bulgogi beef soba noodles, παρότι έγερναν γευστικά προς το γλυκό, αναπλήρωναν με τη νοστιμάδα του ζουμερού μοσχαριού τους ό,τι μπορεί να τους έλειπε σε ξηροκαρπένια επίγευση.

Στα του sushi, τώρα, η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπορεί παρά στην πρώτη επαφή να προκαλεί σάστισμα: sashimi, nigiri και maki πρωτοστατούν, με tartare επιλογές να εμπλουτίζουν την γκάμα, ενώ uramaki και poke bowls, παρέα με μια γενναιόδωρη λίστα από signature rolls, ανοίγουν τους ορίζοντες δημιουργικότητας της κουζίνας. Εντυπωσιακά στην εμφάνιση και δυτικότροπα στη σύνθεση των γεύσεων, μιξάρουν premium υλικά και προχωρημένες ιδέες όπως η μους τόνου ή η tempura γαρίδας με φύλλα κανταϊφιού, όλα ενσωματωμένα σε rolls που εντάσσονται ιδανικά στον άξονα του casual εξωτισμού, που προσφέρει στο σύνολό του αυτός ο γλυκύτατος ασιατικός θύλακας της Δροσιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.