
Έχει συνάψει βαθιές σχέσεις με την υψηλή γαστρονομία η Kaiser, η No1 Pilsner της Ελλάδας, η οποία στηρίζει εδώ και τρία χρόνια τους Χρυσούς Σκούφους. Η παραγωγή άλλωστε μιας Kaiser είναι τέχνη που προϋποθέτει τον αρμονικό συνδυασμό των πιο ποιοτικών υλικών, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει και μια γαστρονομική δημιουργία που συναρπάζει όσους την απολαύσουν. Δίνοντας δυναμικά το «παρών» στον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της Ελλάδας, η μοναδική αυτή μπίρα που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και λυκίσκου, οι οποίες ζυμώνονται και ωριμάζουν αργά σε ιδανικές συνθήκες, είχε φέτος διπλό ρόλο σε πολύ κομβικά σημεία της βραδιάς.
Ως χορηγός του Βραβείου Κοινού, η Kaiser έδωσε τη δυνατότητα σε όλους όσοι το επιθυμούσαν να γίνουν αξιολογητές και να ψηφίσουν μέσω διαδικτύου για το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας. Το «χρυσό» αυτό βραβείο κέρδισε φέτος το εστιατόριο «Hasika» του Ρεθύμνου, αποσπώντας δυνατό χειροκρότημα από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στην κατάμεστη σάλα της Μεγάλης Βρεταννίας.

Το πάθος όμως της Kaiser για την ποιότητα των υλικών και την αυθεντικότητα στη δημιουργία που δημιουργούν μια μοναδική γευστική εμπειρία ταίριαξε υποδειγματικά στη φιλοσοφία του Mauro Colagreco, σεφ του καλύτερου εστιατορίου του κόσμου, ο οποίος επιμελήθηκε και εκτέλεσε μοναδικά το diner de gala της απονομής. Ο κορυφαίος Ιταλοαργεντινός σεφ και υπέρμαχος μιας κουζίνας που διευρύνει τους ορίζοντες και ξεπερνά τις προκαταλήψεις, επέλεξε να συνοδεύσει ένα από τα μοναδικά πιάτα που εντυπωσίασαν όσους τα δοκίμασαν με την ξεχωριστή και πλούσια γεύση της Kaiser.
Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη σπονδυλωτή δημιουργία, αποτελούμενη από τρία εξαιρετικά canapés: ένα μιλφέιγ από μελωμένες πατάτες με φρέσκια τρούφα, ένα μεσογειακό τσιπ ρεβιθιού με μελιτζάνα, αντζούγια και αβγοτάραχο, κι ένα εντυπωσιακό στικ από αποξηραμένο salsify τυλιγμένο σε εξαίσιο αλλαντικό lardo di Colonnata. Με τη μεστή της γεύση και τα ντελικάτα αρώματα, η μπίρα Kaiser Pilsner αποδείχτηκε ο τέλειος συνοδός και των τριών σνακ, προβάλλοντας μοναδικά τις αρετές τους.