«Avancai»: Λατινοαμερικάνικες γεύσεις στο Χαλάνδρι

Ο νέος, δροσερός χώρος στην πιάτσα της Σωκράτους, συνδυάζει ζωηρή all day ατμόσφαιρα με κομψή colonial αισθητική στη σάλα και λατινοαμερικανικές γεύσεις στο μενού.

«Avancai»: Λατινοαμερικάνικες γεύσεις στο Χαλάνδρι

Ξύλινοι ανεμιστήρες, μεγάλοι αψιδωτοί καθρέφτες, καμπυλωτές καρέκλες με μελένιο ξύλο και ψάθα, κι ανάμεσά τους κέντιες φουντωτές και όμορφα παχύφυτα, ντύνουν με μια ζεστή, colonial αύρα το «Avancai» - τη νέα all day προσθήκη στην πολυσυλλεκτική φαρέτρα του Χαλανδρίου, που με το όνομά της και μόνο (παραφθορά της πόλης Abancay στο Περού), τραβά ευθείες τις αναφορές τόσο προς τις αισθητικές, όσο και προς τις γευστικές αφετηρίες της.

Αργεντινή, Βραζιλία, Περού και Μεξικό κρατούν το πρώτο πλάνο στο μενού που υπογράφει ο Ιωσήφ Συκιανάκης (από το «Barbarossa» της Πάρου, αλλά και το «40» της αθηναϊκής Ριβιέρας), ενώ το παρόν δηλώνουν Ισπανία και Πορτογαλία, φέρνοντας continental άποψη στη γευστική παλέτα: η κινόα με τις πέρλες ροδιού και το άγριο ρύζι, για παράδειγμα, στέκεται πλάι σε μια πληθωρική, πλήρη φρεσκάδας σαλάτα Ceasar’s, την ώρα που σπανιόλικες παέλιες ανταλλάσσουν μυρωδιές με μεξικάνικα φαχίτας κι αργεντίνικα τσιμιτσούρι.

«Avancai»: Λατινοαμερικάνικες γεύσεις στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Στα όσα δοκιμάσαμε, μας γέμισε με αγαπησιάρικο comfort το yakisoba noodle bowl, με λαχανικά, γαρίδες, κοτόπουλο, bulldog sauce κι ωραία αρώματα, φχαριστηθήκαμε χαλαρό τσιμπολόγημα με τις τραγανές, ζουμερές και spicy γαρίδες του, με μαγιονέζα σισαμέλαιου και εσκαρόλ, ενώ τα soft tacos carnitas, με μαριναρισμένο χοιρινό και σάλτσα πιπεριάς Arbol, δεν θέλουν παρά λίγη παραπάνω προσοχή στην προετοιμασία του κρέατος, για να γίνουν αμέσως φαβορί σε έναν χώρο που, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο, φέρει μια γλύκα θερινής ραστώνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.