«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers

Με μια ενισχυμένη wine list που διατρέχει τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και σπέσιαλ συνοδευτικά πιάτα υποδέχεται τους λάτρεις του κρασιού το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου.

«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers

Δεν σταματά να ανανεώνεται το κομψό εστιατόριο «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου όπου χαιρόμαστε σταθερά τις πολύ ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις με τη σφραγίδα της Βάνας Βρεττού. Εδώ και πολύ λίγο καιρό το «γαλανόλευκο» γευστικό ταξίδι έγινε ακόμα πιο πλούσιο, καθώς η wine list ενισχύθηκε σημαντικά με κρασιά από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις 70 καλοδιαλεγμένες ετικέτες που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές ανακαλύπτουμε γνωστές αλλά και πιο σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, καθώς και διεθνείς ποικιλίες που στο πέρασμα του χρόνου έδεσαν πολύ ωραία με το ελληνικό έδαφος και καλλιεργούνται συστηματικά από τους Έλληνες παραγωγούς. Στα πλαίσια μάλιστα της πολύ ωραίας ιδέας που έχει τον τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα μ’ένα ποτήρι», στο εστιατόριο ανοίγουν σταθερά 17 διαφορετικές ετικέτες που προσφέρουν με το ποτήρι δίνοντας μας την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον ελληνικό αμπελώνα.

«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers - εικόνα 1

Έτσι, από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς ποικιλίες όπως το Αηδάνι, το Αθήρι, το Ασύρτικο και τη Mαλαγουζιά, το οινικό ταξίδι ανοίγεται προς το Παμίδι, το Σταυρωτό, τον Αυγουστιάτη και το Κοτσιφάλι αλλά και τα εξίσου ενδιαφέροντα πολυποικιλιακά κρασιά που παντρεύουν στο χαρμάνι τους διεθνείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Chardonnay και το Viognier. Η εμπειρία μάλιστα γίνεται ακόμα πιο πλήρης καθώς πλάι τους μπορείτε να βάλετε τις καθημερινές μια σειρά πιάτων από τον ολοκαίνουργιο χειμερινό κατάλογο του εστιατορίου που προσφέρονται σε μισές τιμές και μερίδες.

Το πολύ φιλικό και ενημερωμένο προσωπικό θα σας κατευθύνει με γνώση ως προς τα πιο όμορφα ταιριάσματα οίνου και γεύσεων, που μπορούν να περιλαμβάνουν κάποια από τα πολλά και διαφορετικά ορεκτικά του μενού όπως τους ανατρεπτικούς μαύρους γίγαντες Πρεσπών με πουρέ καρότου και μους ρεγγοσαλάτας, τους εξαιρετικούς παλατιανούς κεφτέδες με τριών ειδών κιμά και φιστίκι Αιγίνης, τα θαυμάσια ντολμαδάκια με φίνο αμπελόφυλλο ή την βαθιά νόστιμη τηγανιά άγριων μανιταριών σβησμένη σε Metaxa, χωρίς ωστόσο να λείπει και η δυνατότητα για κάποιο εκλεκτό κομμάτι κρέας που θα απολαύσετε ψημένο στην εντέλεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".