«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό

Το πανέμορφο cocktail bar υποδέχεται τη νέα σεζόν με βραδινό μενού που ταιριάζει στον easy-going χαρακτήρα του, bar bites αλλά και μεγαλύτερα πιάτα με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και smokey νότες.

«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό

Στιλάτο μαγαζί, που σε αγκαλιάζει με την urban exotic αύρα του ήδη από το πεζοδρόμιο, το «Beauty Killed the Beast» είναι από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που ο εσωτερικός χώρος είναι τόσο ατμοσφαιρικός, ώστε να σε πλανεύει να καθίσεις μέσα, ακόμη και σε μια βραδιά τόσο γλυκιά όσο αυτή που το επισκεφθήκαμε. Στην ηρεμία της πιο ήσυχης από τις δύο σάλες της αναβαθμισμένης μονοκατοικίας έχεις την άνεση να κάνεις χάζι τα γύψινα της οροφής, έτσι όπως πιάνουν νότες αλήτικες από την industrial γκριζάδα τοίχων και ταβανιών.

«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό - εικόνα 1

Κομψότατος στις λεπτομέρειες ακόμη κι εκτός των instagram-­ικών γωνιών του, ο χώρος έχει φέτος εμπλουτιστεί με ένα βραδινό μενού ταιριαστό με την αισθητική του, αφού αποπνέει την ίδια mix ’n’ match αίσθηση κλασικών γευστικών αξιών, μπλεγμένων με πιο μοντέρνες οπτικές. Η λεπτή και τραγανή ζύμη, για παράδειγμα, που χρησιμοποιείται ως βάση για τις πίτσες του μενού, παίζει και ως μπαλαντέρ για το πεϊνιρλί με μαρμελάδα τσορίθο, κρέμα παρμεζάνας και τηγανητό αβγό: στην πρώτη περίπτωση η ζύμη γράφει ωραία, δίνοντας αβάντα στα toppings (δοκιμάσαμε την εκδοχή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα buffalla, που πρόσθετε ωραίες νότες δροσιάς στη βουτυράτη ένταση της λιωμένης fontina στη βάση με την ξέχωρα μαγειρεμένη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας), προβληματίζει όμως στο πεϊνιρλί, που θα ωφελούνταν από ένα πιο αφράτο δάγκωμα. Ακόμη κι έτσι όμως έχει ενδιαφέρον, με τη μαρμελάδα τσορίθο να δίνει βάθος στην μπουκιά, ισορροπώντας όμορφα το γλυκό με το καπνιστό.

«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό - εικόνα 2

Οι smokey νότες διατρέχουν το μενού στο σύνολό του, με τα καψαλισμένα πιτάκια λ.χ. να δίνουν ωραίο αντίβαρο στη ζωηράδα του γουακαμόλε που συνοδεύουν, ενώ η παρουσία τους γίνεται εμφαντική σε πιάτα όπως η σαλάτα με καρδιές μαρουλιού, ψητό αβοκάντο, μαριναρισμένο τόνο και spicy μαγιονέζα, που χρωστάει μεγάλο κομμάτι της νοστιμιάς της σε αυτήν την πικράδα που δίνει το καψάλισμα στο σαρκώδες φρούτο. Στο ψητό baby κοτόπουλο οι ξυλώδεις νότες που αποκαλύπτει η νόστιμη, γκλασαρισμένη με σόγια και all spices πέτσα αγκαλιάζονται όμορφα από τη γλύκα των baby καρότων, ενώ στο μικρό αλλά ιντριγκαδόρικο μενού διαχρονικά φαβορί, όπως η μοσχαρίσια πικάνια με ψητά λαχανικά και taleggio sauce, αλλά κι εξωτικές προτάσεις, όπως το Beach Boy Burger με ψητό ανανά, coconut & chilli mayo, τσάτνεϊ και τσένταρ, μας άνοιξαν την όρεξη για επόμενες επισκέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.