Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Ζούμε σε έναν τόπο που ξεχωρίζει τόσο για τη φυσική του ομορφιά, όσο και για το υπέροχο φαγητό του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ένας παγκόσμιος πόλος έλξης.

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Ζούμε σε έναν τόπο που ξεχωρίζει τόσο για τη φυσική του ομορφιά, όσο και για το υπέροχο φαγητό του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ένας παγκόσμιος πόλος έλξης.

Αυτό το οφείλουμε στη γεωγραφική μας θέση. Εκτός από τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγει η εύφορη γη μας, βρισκόμαστε στο νοτιότερο σημείο της βαλκανικής χερσονήσου, σ’ ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, γεγονός που έχει επηρεάσει και τις συνταγές μας, οι οποίες αποτελούν μία μοναδική μείξη διαφορετικών γευστικών πολιτισμών.

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας - εικόνα 1

Χαρακτηριστικό είναι ότι μία συνταγή, ακόμη και δημοφιλών ελληνικών πιάτων, αλλάζει ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία που εκτελείται, αφού η κάθε περιοχή βγάζει τα δικά της προϊόντα και ακολουθεί τη δική της παράδοση. Τα υλικά μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, όμως η γευστική κουλτούρα που έχουμε σαν Έλληνες είναι κοινή, διατηρώντας τα ισχυρά χαρακτηριστικά μας που μας διαφοροποιούν από τις κουζίνες άλλων λαών. Για εμάς το φαγητό δεν είναι απλά μία ανάγκη, αλλά μία κοινωνική πρακτική, μια αφορμή για να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους μας και να περάσουμε όμορφες στιγμές.

Πώς οι όμορφες στιγμές γίνονται αξέχαστες; Όταν απολαμβάνουμε και τη συντροφιά, αλλά και τις αυθεντικές γεύσεις από μία εμβληματική κουζίνα του τόπου μας.

Τώρα, μπορούμε να ανακαλύψουμε τη γεύση της Ελλάδας σε τρία ιστορικά σημεία της πόλης και να ζήσουμε μία ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία παρέα με τη Mastercard και το περιοδικό «Γαστρονόμος».

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας - εικόνα 2

Κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με κάρτα Mastercard® μπορεί να μας οδηγήσει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για να εξερευνήσουμε τον Χειμώνα στις Κυκλάδες, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων για να περιπλανηθούμε στα νέα γευστικά μονοπάτια της Μικράς Ασίας ή στο Μέγαρο Υπατία για να πάμε πίσω στον χρόνο με γεύσεις από την παλιά Αθήνα.

Στα τρία αυτά events, διακεκριμένοι σεφ από κορυφαία εστιατόρια μοιράζονται μνήμες, ιστορίες, συνταγές και μυστικά της ελληνικής κουζίνας σε τρεις βραδιές που περιλαμβάνουν γευσιγνωσία επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, live cooking experiences και τρία μοναδικά γεύματα με τη δημιουργική τους επιμέλεια.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τη γεύση της Ελλάδας μαζί με έναν αγαπημένο σας, διαβάστε περισσότερα στο Facebook της Mastercard και κάντε την αρχή για κάτι ανεκτίμητο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι μαγειρεύει στο Doors η Γωγώ Δελογιάννη

Το δημοφιλές σποτ της Ίου και η χαρισματική γευσιπλάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ένα καλοκαίρι με ξέγνοιαστη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/08/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.