Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Ζούμε σε έναν τόπο που ξεχωρίζει τόσο για τη φυσική του ομορφιά, όσο και για το υπέροχο φαγητό του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ένας παγκόσμιος πόλος έλξης.

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Ζούμε σε έναν τόπο που ξεχωρίζει τόσο για τη φυσική του ομορφιά, όσο και για το υπέροχο φαγητό του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ένας παγκόσμιος πόλος έλξης.

Αυτό το οφείλουμε στη γεωγραφική μας θέση. Εκτός από τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγει η εύφορη γη μας, βρισκόμαστε στο νοτιότερο σημείο της βαλκανικής χερσονήσου, σ’ ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, γεγονός που έχει επηρεάσει και τις συνταγές μας, οι οποίες αποτελούν μία μοναδική μείξη διαφορετικών γευστικών πολιτισμών.

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας - εικόνα 1

Χαρακτηριστικό είναι ότι μία συνταγή, ακόμη και δημοφιλών ελληνικών πιάτων, αλλάζει ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία που εκτελείται, αφού η κάθε περιοχή βγάζει τα δικά της προϊόντα και ακολουθεί τη δική της παράδοση. Τα υλικά μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, όμως η γευστική κουλτούρα που έχουμε σαν Έλληνες είναι κοινή, διατηρώντας τα ισχυρά χαρακτηριστικά μας που μας διαφοροποιούν από τις κουζίνες άλλων λαών. Για εμάς το φαγητό δεν είναι απλά μία ανάγκη, αλλά μία κοινωνική πρακτική, μια αφορμή για να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους μας και να περάσουμε όμορφες στιγμές.

Πώς οι όμορφες στιγμές γίνονται αξέχαστες; Όταν απολαμβάνουμε και τη συντροφιά, αλλά και τις αυθεντικές γεύσεις από μία εμβληματική κουζίνα του τόπου μας.

Τώρα, μπορούμε να ανακαλύψουμε τη γεύση της Ελλάδας σε τρία ιστορικά σημεία της πόλης και να ζήσουμε μία ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία παρέα με τη Mastercard και το περιοδικό «Γαστρονόμος».

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας - εικόνα 2

Κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με κάρτα Mastercard® μπορεί να μας οδηγήσει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για να εξερευνήσουμε τον Χειμώνα στις Κυκλάδες, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων για να περιπλανηθούμε στα νέα γευστικά μονοπάτια της Μικράς Ασίας ή στο Μέγαρο Υπατία για να πάμε πίσω στον χρόνο με γεύσεις από την παλιά Αθήνα.

Στα τρία αυτά events, διακεκριμένοι σεφ από κορυφαία εστιατόρια μοιράζονται μνήμες, ιστορίες, συνταγές και μυστικά της ελληνικής κουζίνας σε τρεις βραδιές που περιλαμβάνουν γευσιγνωσία επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, live cooking experiences και τρία μοναδικά γεύματα με τη δημιουργική τους επιμέλεια.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τη γεύση της Ελλάδας μαζί με έναν αγαπημένο σας, διαβάστε περισσότερα στο Facebook της Mastercard και κάντε την αρχή για κάτι ανεκτίμητο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.