7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα

Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα

Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.

«V1935»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 1

Στο all day εστιατόριο στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου στην οδό Βουλής όπου κάποτε στεγαζόταν το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλων, ο Γιάννης Στανίτσας κάνει παιχνίδι με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ και καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες. Χορτόπιτα με βότανα και στραγγιστό γιαούρτι, σκιουφιχτά με μπολονέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«Olive Garden»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 2

Στο πανέμορφο rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου «Titania» που χαρίζει σταθερά ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα της Αθήνας, ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υφαίνει έναν πολύ ταιριαστό γαστρονομικό καμβά με μοντέρνες και κοσμοπολίτικες ελληνικές γεύσεις. Καλαμάρι σχάρας με ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών, συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού.

«Galaxy»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 3

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Hilton» ρεμβάζεις τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας και επιλέγεις ανάμεσα στις μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις που προτείνουν ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο σεφ του εστιατορίου Γιώργος Καπέρδας. Κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι, ποικιλία ψητών κουνουπιδιών με κρέμα παντζαριού και φυστικοβούτυρο, ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ.

«Βασίλαινας»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 4

Λίγο προτού γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας του, το εμβληματικό εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα υποδέχεται τη νέα σεζόν με ολοκαίνουργια πιάτα διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη. Ταρτάρ φαγκρί με μήλο, κρέμα αρακά και σορμπέ κόκκινης πιπεριάς, φιλέτο τόνου με πίκλα τοπιναμπούρ και κρέμα πραλίνας φουντουκιού και καφέ, σφυρίδα με γιαχνερά χόρτα, κοκκάρια και λεμονόχορτο.

«Chefi»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 5

Ανοίγοντας πλέον και τα μεσημέρια της Κυριακής, το αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου έχει φέτος διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a greek twist στη ζεστασιά της ανανεωμένης σάλας. Eυφάνταστα γιουβαρλάκια θαλασσινών, αποδομημένος μουσακάς με pulled beef, κρέμα πατάτας και τσάτνεϊ ντομάτας, φρέσκο ραβιόλι με σάλτσα παστιτσάδας, ραβανί με ανανά και γκανάς pina colada.

«Κιουζίν»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 6

Οι νέες και πολύ αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, τα ολοκαίνουργια σερβίτσια και ο πλήρως ανανεωμένος επάνω χώρος δίνουν το στίγμα της αλλαγής στο ζεστό εστιατόριο του Κολωνακίου, μαζί με τα νέα πιάτα της Κάτια Έλστερν που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Τηγανιά μαύρου χοίρου με λεμονάτη σάλτσα κρασιού, φρικασέ μανιταριών, γουρουνοπούλα σιγομαγειρεμένη με μπίρα, κρέμα μήλου με άρωμα μούστου και καραμέλα. Σημειώστε και τα πολύ ενδιαφέροντα live, όπως αυτό με τη Miss Saxo Vaya που έρχεται με soulful και jazzy saxo tunes το βράδυ του Σαββάτου 9/11.

«Zillers»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 7

Με φρέσκιες λίστες φαγητού και ποτού μας υποδέχεται το boutique εστιατόριο της Μητροπόλεως που ατενίζει τον ιερό βράχο από απόσταση αναπνοής, ενώ η ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη εμπλουτίζει την εμπειρία με προτάσεις στο γνώριμο ύφος της. Σαλάτα αβοκάντο με φινόκιο, βασιλικό, τζίντζερ τουρσί και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καπνιστό χταπόδι με πουρέ λευκών φασολιών, σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.