Στην LE MONDE για σπουδές οινοχοΐας υψηλού επιπέδου

Η κορυφαία σχολή εκπαίδευσης στη μαγειρική και στα τουριστικά επαγγέλματα, δημιουργεί ένα πληρέστατο πρόγραμμα σπουδών για όσους θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να γίνουν επαγγελματίες sommeliers.

Στην LE MONDE για σπουδές οινοχοΐας υψηλού επιπέδου

Στην Ελλάδα το κρασί έχει μεγάλη ιστορία και αποτελεί σημαντικό μέρος του πολιτισμού και του τρόπου έκφρασης μας γύρω από το στρωμένο τραπέζι. Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος εξελίσσεται και αναβαθμίζεται συνεχώς, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί δημιουργούν νέα αξιόλογα κρασιά, οι γηγενείς ποικιλίες έρχονται στο προσκήνιο και αξιοποιούνται, η νέα γενιά οινοποιών διαχειρίζεται καλύτερα το marketing και την προώθηση των προϊόντων που παράγει και στην εστίαση προκύπτει μεγαλύτερη ανάγκη οινικής εξειδίκευσης. Ένα καλό εστιατόριο πλέον δεν αρκεί να έχει μια ενδιαφέρουσα λίστα, ενημερωμένη με τις ελληνικές και ξένες ετικέτες, πρέπει να έχει και το απαιτούμενο service που τις υπηρετεί και τις αναδεικνύει.

Η LE MONDE, κορυφαία σχολή εκπαίδευσης στη μαγειρική και στα τουριστικά επαγγέλματα, αφουγκράστηκε από νωρίς την ανάγκη σπουδής στο κρασί. Γι αυτό ακριβώς το λόγο δημιουργεί ένα πληρέστατο πρόγραμμα διάρκειας είκοσι εβδομάδων για όσους θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να γίνουν επαγγελματίες sommeliers ή να τις αξιοποιήσουν με όποιο τρόπο ορίσουν χρήσιμο και να διαπρέψουν στην εστίαση.

Στην LE MONDE για σπουδές οινοχοΐας υψηλού επιπέδου - εικόνα 1

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Νοέμβριο και ολοκληρώνονται περίπου τον Απρίλιο συνδυάζοντας εργαστηριακές και θεωρητικές διδακτικές ώρες. Χάρη σ’ αυτά ο σπουδαστής αποκτά εξαιρετικά ολοκληρωμένη γνώση γύρω από το κρασί. Στην πρώτη ενότητα, η οποία διαρκεί τρεις εβδομάδες, μαθαίνει βασικά χρήσιμα στοιχεία για τις αρχές αμπελουργίας οινοποίησης και γευσιγνωσίας. Στη δεύτερη ενότητα, που έχει την ίδια διάρκεια, μυείται στον ελληνικό αμπελώνα μέσα από ένα γευστικό ταξίδι, που ξεκινάει από τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και φτάνει μέχρι το Αιγαίο και την Κρήτη. Η τρίτη ενότητα, είναι αφιερωμένη σε μια πιο πρακτική εκπαίδευση που αφορά το σερβίρισμα και την διαχείριση των κρασιών, τον σχεδιασμό της winelist καθώς και τη διαχείριση της κάβας ενός εστιατορίου.

Τέλος, η τέταρτη και η πέμπτη ενότητα είναι αφιερωμένες σε δοκιμές κρασιών από τον διεθνή αμπελώνα, τόσο του παλιού αλλά και του νέου κόσμου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η έκτη ενότητα, η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση στην αρμονία φαγητού και κρασιού. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με μια εισαγωγή στα αποστάγματα και στα αφεψήματα.

Ο κύκλος των μαθημάτων που προτείνει η LE MONDE παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι δίνει μεγάλες δυνατότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι οποίες οδηγούν σε εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα μαθήματα είναι εργαστηριακά και διεξάγονται σε πρότυπα εργαστήρια οινοχοΐας και γευσιγνωσίας οίνου με σύγχρονο εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα. Το διδακτικό προσωπικό αποτελούν οινολόγοι, οινοχόοι, γευσιγνώστες, διεθνείς κριτές οίνου με αγάπη για το κρασί και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους.

i Πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείς να βρεις στο: https://www.lemonde.edu.gr/sommelier-oinochoos/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".