Το «Χάι Λάιφ» ξαναζωντανεύει στον Πειραιά

Το κλασικό πειραιώτικο στέκι στην Πλατεία Δημαρχείου, επανασυστήνεται σε λίγες ημέρες ως αστικό μεζεδοπωλείο με τον Νίκο Φωτιάδη στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Χάι Λάιφ» ξαναζωντανεύει στον Πειραιά

Το κλασικό πειραιώτικο στέκι στην Πλατεία Δημαρχείου επανασυστήνεται σε λίγες ημέρες ως αστικό μεζεδοπωλείο. Ο χώρος ανακαινίστηκε σε ανάλογα ρετρό ύφος, με μωσαϊκό στο πάτωμα, ένα παλιό ψυγείο-βιτρίνα, ένα τζουκ μποξ αλλά και σιφονιέρες στο πατάρι να δίνουν τον τόνο, ενώ τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο έμπειρος σεφ Νίκος Φωτιάδης. Κάποια πιάτα, όπως τα τηγανητά συκωτάκια πουλιών, θα αποτίνουν φόρο τιμής στο παλιό μενού του μαγαζιού, η πρόταση όμως διανθίζεται με ακόμη πολλούς ενδιαφέροντες μεζέδες και μικρά πιάτα της στεριάς και της θάλασσας. Ανοιχτό πιτάκι με συκωτάκια και κουκουνάρι, σαγανοτύρι αιγοπρόβειο με κυδωνόπαστο Θεσσαλονίκης, γίγαντες στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο και κόκκινη πιπεριά, καλαμάρι τηγανητό με καλαμποκάλευρο και μαγιονέζα ψητού σκόρδου, κοκορέτσι με θράψαλο και συκώτι ψαριού αλλά και βουβαλίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί είναι κάποιες από τις προτάσεις που δίνουν το στίγμα, μαζί με παστά και μαρινάτα που θα παρασκευάζουν οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".