Το «Χάι Λάιφ» ξαναζωντανεύει στον Πειραιά

Το κλασικό πειραιώτικο στέκι στην Πλατεία Δημαρχείου, επανασυστήνεται σε λίγες ημέρες ως αστικό μεζεδοπωλείο με τον Νίκο Φωτιάδη στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Χάι Λάιφ» ξαναζωντανεύει στον Πειραιά

Το κλασικό πειραιώτικο στέκι στην Πλατεία Δημαρχείου επανασυστήνεται σε λίγες ημέρες ως αστικό μεζεδοπωλείο. Ο χώρος ανακαινίστηκε σε ανάλογα ρετρό ύφος, με μωσαϊκό στο πάτωμα, ένα παλιό ψυγείο-βιτρίνα, ένα τζουκ μποξ αλλά και σιφονιέρες στο πατάρι να δίνουν τον τόνο, ενώ τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο έμπειρος σεφ Νίκος Φωτιάδης. Κάποια πιάτα, όπως τα τηγανητά συκωτάκια πουλιών, θα αποτίνουν φόρο τιμής στο παλιό μενού του μαγαζιού, η πρόταση όμως διανθίζεται με ακόμη πολλούς ενδιαφέροντες μεζέδες και μικρά πιάτα της στεριάς και της θάλασσας. Ανοιχτό πιτάκι με συκωτάκια και κουκουνάρι, σαγανοτύρι αιγοπρόβειο με κυδωνόπαστο Θεσσαλονίκης, γίγαντες στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο και κόκκινη πιπεριά, καλαμάρι τηγανητό με καλαμποκάλευρο και μαγιονέζα ψητού σκόρδου, κοκορέτσι με θράψαλο και συκώτι ψαριού αλλά και βουβαλίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί είναι κάποιες από τις προτάσεις που δίνουν το στίγμα, μαζί με παστά και μαρινάτα που θα παρασκευάζουν οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

30/01/2023

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.