Pesto από… κορυφαία πάστα

Η νέα σάλτσα Pesto alla Genovese της Barilla, με Parmigiano Reggiano ΠΟΠ, έρχεται για να απογειώσει την γευστική γοητεία της απλότητας, χάρη στα εξαιρετικής ποιότητας αγνά υλικά της.

Pesto από… κορυφαία πάστα

Η γοητεία της ιταλικής κουζίνας βασίζεται εν πολλοίς στην αφοπλιστική απλότητα των συνταγών της που, μπολιασμένες με την πρακτική και την εμπειρία από ολόκληρες γενιές Ιταλίδων νοικοκυρών, έχουν ραφιναριστεί σε βαθμό τέτοιο, ώστε στη μια μπουκιά τους και μόνο, να κρύβουν ολόκληρο τον πλούτο της γευστικής παράδοσης της γειτονικής χώρας. Η ακρίβεια στη διαχείριση των εξαιρετικών υλικών της ιταλικής γης, που επιλέγονται χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό στην ποιότητα, είναι το βασικό συστατικό των πιο απολαυστικών ιταλικών πιάτων, με το ταπεινότερο, αλλά και διασημότερο όλων, να μην είναι άλλο από την μακαρονάδα με σάλτσα Pesto.

Κρύβοντας μέσα της τη γεύση ολόκληρου του καλοκαιριού, η σωστή σάλτσα Pesto είναι ένα μεθυστικό αρωματικό ταξίδι στην αυθεντική κουζίνα της γειτονικής χώρας κι αυτήν ακριβώς την εμπειρία φέρνει στο πιάτο μας η μοναδική πρόταση της Barilla: η Pesto alla Genovese. Έμπνευσμένη από την παραδοσιακή ιταλική συνταγή, από την πανέμορφη Γένοβα, η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese συνδυάζει τη δυναμική φρεσκάδα του φρέσκου, αρωματικού βασιλικού με την χαρακτηριστική ταυτότητα του εξαιρετικού Parmιgiano Reggiano ΠΟΠ, για να προσφέρει μια αυθεντική ιταλική εμπειρία στο πιάτο μας.

Pesto από… κορυφαία πάστα - εικόνα 1

Με βασιλικό 100% ιταλικής προέλευσης, που συλλέγεται από επιλεγμένα χωράφια λίγα μόλις χιλιόμετρα από το εργοστάσιο της Barilla, την περίοδο που το φυτό βρίσκεται στο απόγειο της γεύσης του και πάντα νωρίς το πρωί, ώστε τα φύλλα του, σκεπασμένα ακόμη από την πάχνη του ξημερώματος, να τυλίγονται από απόλυτη φρεσκάδα, η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese παρασκευάζεται με απαρέγκλιτη προσήλωση στις τεχνικές που θα φέρουν ατόφια τη γεύση των υλικών στο τραπέζι: μετά τη συγκομιδή, ο βασιλικός μεταφέρεται απευθείας στη μονάδα παραγωγής της Barilla στην Parma και εντός 2 μόλις ωρών υπόκειται σε έλεγχο, πλένεται και στεγνώνεται προσεκτικά.

Στη συνέχεια, αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα, εξαιρετικής ποιότητας υλικά – συμπεριλαμβανομένου και του Parmigiano Reggiano ΠΟΠ, ενώ η μέθοδος της θερμικής επεξεργασίας εξασφαλίζει ότι η θαυμάσια σάλτσα που προκύπτει δεν χρειάζεται κανένα απολύτως πρόσθετο συντηρητικό! Τέλος, η σάλτσα μοιράζεται ομοιόμορφα σε βαζάκια και είναι έτοιμη να φτάσει στο σπίτι μας, για να απογειώσει τις γεύσεις στις συνταγές μας, αποδεικνύοντας με την πρώτη μπουκιά, ότι οι πλούσιες γεύσεις γίνονται με τα πιο απλά, εκλεκτά υλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".