4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

Ανεβαίνουμε στα ψηλά για να απολαύσουμε θέα και γεύσεις σε ταράτσες για κάθε διάθεση.

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

«Andaman»

Εκεί κάπου στην Πειραιώς, η ταράτσα του όμορφου ταϊλανδέζικου στήνει εξωτικό σκηνικό, με έντονα χρώματα, φυτά, χειροποίητους πολυελαίους από φίλντισι και μια λευκή τέντα που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου. Στο μενού ασφαλώς βασιλεύει το pad Thai παρέα με φρέσκα Thai rolls αλλά και μια πάπια Πεκίνου με χειροποίητες πίτες, η μπάρα σιγοντάρει με ένα Bittersweet Cherry με σπιτικό σιρόπι πράσινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα ή ένα Pipi Island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και σπιτική μαρμελάδα.

«St’ Astra»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 1

Οι καλοκαιρινές βραδιές στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu» περνούν δίπλα στη φωτισμένη πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Οι γεύσεις του Δημήτρη Κανταράκη έχουν μοντέρνο χρώμα, που φαίνεται για παράδειγμα στο ταρτάρ γαρίδας με πικάντικο ζωμό μάνγκο, κόλιαντρο και ραπανάκια ή στη σφυρίδα φρικασέ με σελινόριζα και μυρωδικά, ενώ δεν λείπει το live BBQ με εκλεκτά κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά. Signature cocktails και lounge μουσικές στο open bar του χώρου με θέα στα φώτα της πόλης.

«Επτά 7»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 2

Ριζικά ανανεωμένο, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου, που χαρίζει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Η γευστική πυξίδα είναι στραμμένη στην ιταλική κουζίνα με τον τρόπο που την πρέσβευε ο αείμνηστος σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι διά χειρός του στενού του συνεργάτη Δαμιανού Σιδηροκανέλη: μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού, vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο, φασκόμηλο αλλά και τηγανητή pizza fritta.

«Naanwich»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 3

Μπορεί να μην του φαίνεται έτσι όπως το κοιτάζετε από την Ερμού, όμως το φρέσκο ινδικό fastfood έχει στην κορυφή του μια ταράτσα δύο επιπέδων που ατενίζει την Ακρόπολη. Δώστε λοιπόν την παραγγελία σας για τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το ινδικό σουβλάκι naanwich, το οποίο φτιάχνεται με την παραδοσιακή αφράτη πίτα naan, ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε φούρνο ταντούρι και γεμίζεται με κοτόπουλο tikka, curry ή masala μαζί με αρωματικά ινδικά παρελκόμενα, και ανεβείτε στα ψηλά για να το απολαύσετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.