Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Το νέο ψαρομάγαζο της Αγίας Παρασκευής μας κέρδισε με την εμφάνιση αλλά και τη δυνατή ποικιλία του σε ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Αναμφίβολα ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει εδώ. Σαν να σηκώθηκε από τα καλντερίμια των Κυκλάδων για να προσγειωθεί στην Αγία Παρασκευή, η αιγαιοπελαγίτικη αυλή του «Ψάρι Ψάρι», με τους ασπρισμένους τοίχους, τις βαμμένες πλάκες στο δάπεδο αλλά και μια εντυπωσιακή μικρογραφία κυκλαδίτικου οικισμού, κάνει το μικρό αλλά θαυματουργό ψαρομάγαζο της Πλατείας Κοραή ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ταξιδέψουμε σε νησιωτικό σκηνικό χωρίς να πατήσουμε πόδι σε πλοίο.

Απλόχωρα τοποθετημένα, τα ξύλινα τραπέζια με τα ψάθινα καθίσματα στις καρέκλες (προτιμήστε αυτά στην πρώτη γραμμή της αυλής, για άνετο χάζι στην καταπράσινη πλατεία) υπογραμμίζουν την αυθεντικότητα του σκηνικού, με τις επιλογές του πληθωρικού καταλόγου να αναλαμβάνουν στη συνέχεια να πείσουν και τους πιο δύσπιστους: μενού μεγάλο, που ακόμη και οι πιο επιθετικοί παίκτες θα δυσκολευτούν να κυκλώσουν, ποντάρει την μπάνκα στο ψαρομεζέδων ανάγνωσμα, με φρέσκες αθερίνες στο τηγάνι, σαρδέλες-τριαντάφυλλο στη σχάρα, μύδια αχνιστά και γαρίδες σαγανάκι να εναλλάσσονται με σπεσιαλιτέ όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ, σουτζουκάκια ψαριού και φλογέρες με γαρίδες, ξινόχοντρο και γαλοτύρι. Στις επιλογές της σέντρας φιγουράρουν ακόμη στανταράκια όπως ο ταραμάς ή η φάβα Σαντορίνης, στην επίσκεψή μας όμως προτιμήσαμε την αλοιφή του μαγαζιού, με καπνιστό σκουμπρί, comfort υφή και απαλή επίγευση ψαριού στο βάθος της αρωματικής μπουκιάς.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι» - εικόνα 1

Μυρωδάτα ήταν και τα αχνιστά μύδια, με ωραίες πικάντικες νότες στο ζουμάκι τους να αναδεικνύουν τη γλύκα της σάρκας τους, ενώ δυνατό βρήκαμε και το τηγάνι. Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου ήρθαν αφράτοι και νόστιμοι, με τραγανή κρούστα και διακριτική την επίγευση καλού λαδιού. Δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο σε αυτόν τον τομέα, άλλωστε, μια και πίσω από τη μαρκίζα του «Ψάρι Ψάρι» κρύβεται ο Κώστας Ρωμανάκης από το κρητικό εστιατόριο αναφοράς «Τα Ρωμανάκια», το οποίο στεγάζεται ακριβώς απέναντι. Όσο για τα εξίσου τραγανά προσφυγάκια (μικρά μπακαλιαράκια) που δοκιμάσαμε για κυρίως, η σάρκα θα μπορούσε να κρατηθεί λίγο πιο ζουμερή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.