Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Το νέο ψαρομάγαζο της Αγίας Παρασκευής μας κέρδισε με την εμφάνιση αλλά και τη δυνατή ποικιλία του σε ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Αναμφίβολα ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει εδώ. Σαν να σηκώθηκε από τα καλντερίμια των Κυκλάδων για να προσγειωθεί στην Αγία Παρασκευή, η αιγαιοπελαγίτικη αυλή του «Ψάρι Ψάρι», με τους ασπρισμένους τοίχους, τις βαμμένες πλάκες στο δάπεδο αλλά και μια εντυπωσιακή μικρογραφία κυκλαδίτικου οικισμού, κάνει το μικρό αλλά θαυματουργό ψαρομάγαζο της Πλατείας Κοραή ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ταξιδέψουμε σε νησιωτικό σκηνικό χωρίς να πατήσουμε πόδι σε πλοίο.

Απλόχωρα τοποθετημένα, τα ξύλινα τραπέζια με τα ψάθινα καθίσματα στις καρέκλες (προτιμήστε αυτά στην πρώτη γραμμή της αυλής, για άνετο χάζι στην καταπράσινη πλατεία) υπογραμμίζουν την αυθεντικότητα του σκηνικού, με τις επιλογές του πληθωρικού καταλόγου να αναλαμβάνουν στη συνέχεια να πείσουν και τους πιο δύσπιστους: μενού μεγάλο, που ακόμη και οι πιο επιθετικοί παίκτες θα δυσκολευτούν να κυκλώσουν, ποντάρει την μπάνκα στο ψαρομεζέδων ανάγνωσμα, με φρέσκες αθερίνες στο τηγάνι, σαρδέλες-τριαντάφυλλο στη σχάρα, μύδια αχνιστά και γαρίδες σαγανάκι να εναλλάσσονται με σπεσιαλιτέ όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ, σουτζουκάκια ψαριού και φλογέρες με γαρίδες, ξινόχοντρο και γαλοτύρι. Στις επιλογές της σέντρας φιγουράρουν ακόμη στανταράκια όπως ο ταραμάς ή η φάβα Σαντορίνης, στην επίσκεψή μας όμως προτιμήσαμε την αλοιφή του μαγαζιού, με καπνιστό σκουμπρί, comfort υφή και απαλή επίγευση ψαριού στο βάθος της αρωματικής μπουκιάς.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι» - εικόνα 1

Μυρωδάτα ήταν και τα αχνιστά μύδια, με ωραίες πικάντικες νότες στο ζουμάκι τους να αναδεικνύουν τη γλύκα της σάρκας τους, ενώ δυνατό βρήκαμε και το τηγάνι. Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου ήρθαν αφράτοι και νόστιμοι, με τραγανή κρούστα και διακριτική την επίγευση καλού λαδιού. Δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο σε αυτόν τον τομέα, άλλωστε, μια και πίσω από τη μαρκίζα του «Ψάρι Ψάρι» κρύβεται ο Κώστας Ρωμανάκης από το κρητικό εστιατόριο αναφοράς «Τα Ρωμανάκια», το οποίο στεγάζεται ακριβώς απέναντι. Όσο για τα εξίσου τραγανά προσφυγάκια (μικρά μπακαλιαράκια) που δοκιμάσαμε για κυρίως, η σάρκα θα μπορούσε να κρατηθεί λίγο πιο ζουμερή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.