To «Piu Verde» προσφέρει homey γεύσεις σε καταπράσινο τοπίο

Συνδεδεμένο με ατέλειωτα ραχάτια στο ανακουφιστικό του πράσινο, αυτή η όαση δίπλα στην πόρτα μας είναι ο ιδανικός μας προορισμός για γευστικές αποδράσεις από τις καυτές βραδιές του αττικού καλοκαιριού.

To «Piu Verde» προσφέρει homey γεύσεις σε καταπράσινο τοπίο

Προνομιούχο all day spot, που προσφέρεται για βόλτα με καφέ, κοκτέιλ και σνακ ή φαγητό, συνδυασμένη ιδανικά με ταινιούλα στο κοντινό θερινό σινεμά, το «Piu Verde» είναι ένας από τους ομορφότερα αξιοποιημένους χώρους πρασίνου στην Αθήνα. Το βλέμμα χάνεται μέσα στην οργιώδη βλάστηση και στα πανύψηλα πεύκα, ενώ το ξύλο που πρωταγωνιστεί στο διάκοσμο δίνει νότες χειροποίητου στον κοσμοπολίτικο αέρα που πνέει στους χώρους του. Η εποπτική θέση της βεράντας του εστιατορίου, με το απεριόριστο χάζι στο πηγαινέλα και στα διάφορα επίπεδα στα οποία ξεδιπλώνονται το café και το bar, ανεβάζει τους ρομαντικούς τόνους χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό και στις κατασκευές που αγκαλιάζουν τη βλάστηση.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας ως executive chef και ο Λεωνίδας Σιώκος ως chef de cuisine παρουσιάζουν ένα μενού πολυσυλλεκτικό. Εδώ διαχρονικά φαβορί του κοινού του «Piu Verde», όπως το ριζότο μανιταριών ή τα αφράτα μπιφτεκάκια γαλοπούλας ή μοσχαριού, συνδυάζονται με αργοψημένο σιδηρόδρομο από Black Angus, ενώ πιάτα όπως η σαλάτα κέιλ με κουκουνάρι και γκρέιπφρουτ σε σος ροδιού ή ο ψητός σολομός, που σερβίρεται με σάλτσα από τζίντζερ, λάιμ και πορτοκάλι και πουρέ από καρότο και κουνουπίδι, προσθέτουν healthy νότες στη λίστα των επιλογών.

To «Piu Verde» προσφέρει homey γεύσεις σε καταπράσινο τοπίο - εικόνα 1

Υπάρχουν όμως και κάποιες αστοχίες, όπως ο συνδυασμός της cacio e pepe με καπνιστό σολομό, του οποίου η ένταση σκεπάζει τη γευστική λεπτότητα που απαιτεί το πιάτο. Η γευστική θαλπωρή του μενού κρύβεται ατόφια στα φουρνιστά κεφτεδάκια, που φτάνουν σε γενναία μερίδα, παρότι συγκαταλέγονται στα «μικρά πιάτα» του καταλόγου, ενώ η παιχνιδιάρικη διάθεσή του κρατά τις ισορροπίες στις ωραίες εναλλαγές υφών και τόνων του crispy κατσικίσιου τυριού, με την τραχιά και τραγανή κρούστα και το spicy μέλι του.

Όσο για το τέλος, επιλέξαμε το γλυκό-φετίχ των θαμώνων του «Piu Verde», το θηριώδες σπασμένο millefeuille, το οποίο κρύβει κάτω από το επιβλητικό παρουσιαστικό του μια πληθωρική «επίθεση» από παγωτό crème brûlée, κρέμα και σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.