Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο

Στις 10 Αυγούστου ο γνωστός σεφ θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μενού γευσιγνωσίας με παραδοσιακά και διεθνή γαστρονομικά στοιχεία.

Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο

Το γαστρονομικό καλοκαίρι στο «Liostasi Hotel & Suites» της Ίου συνεχίζεται με τη μοντέρνα κουζίνα του σεφ Άνταμ Κοντοβά. Ο σεφ θα μαγειρέψει για μια και μόνο βραδιά (10/8) στο πλαίσιο του κύκλου γαστρονομικών εκδηλώσεων «New Greek Cuisine @ Liostasi» που φιλοξενείται στο «Grandma’s», το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου που πρόσφατα βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Το «New Greek Cuisine @ Liostasi» είναι μια διοργάνωση που έχει αγκαλιάσει το κοινό, όπου μερικοί εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας για να παρουσιάσουν τις γεύσεις τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ίου.

Ο Αθηναίος σεφ Άνταμ Κοντοβάς έκανε το ντεμπούτο του ως μάγειρας δίπλα στο Γιάννη Μπαξεβάνη. Έχει συνεργαστεί με βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το «Funky Gourmet» στην Αθήνα και το «Danu at the Brehon» στην Ιρλανδία. Το μενού που θα παρουσιάσει στο Liostasi αντανακλά τη γνώση και εμπειρία του από την Ελλάδα και από τις κουζίνες του κόσμου. Πίσω από το μάλλον τίτλο «snacks» κρύβεται μια σειρά από πρωτότυπα ορεκτικά όπως: τάκος με μοσχαρίσιο κρέας και καπνιστά αυγά, τηγανόψωμο με νιώτικο τυρί και ο αναπάντεχος συνδυασμός αχιβάδας με σάλτσα πιπεριάς και μάνγκο.

Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο - εικόνα 1

Ακολουθούν τρία πιάτα όπου κυριαρχεί το θαλασσινό στοιχείο όπως η σφυρίδα με ταραμά, ζαφορά και μαύρο ρύζι, το μπλε καβούρι με καψαλισμένο σέλινο, ξηρούς καρπούς και ταπιόκα καθώς και ο τόνος με αβοκάντο, λευκή μελιτζάνα και αχλάδι. Η παρασκευή κρέατος περιλαμβάνει φραγκόκοτα με φακές, κολοκύθα και καπνιστό χέλι. Το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα γλυκό βασισμένο σε γιαούρτι, καλοκαιρινά φρούτα και λευκή σοκολάτα.

iΚρατήσεις: 2286092140 | email: reservations@grandmasrestaurant.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.