Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace»

Ολοκληρωτικά ανανεωμένο σε δομή και επίπλωση, το αγαπημένο all day spot με την εκπληκτική βίστα από την Ακρόπολη ως τα Πετράλωνα, μεταμορφώνεται φέτος σε easy going γευστικό φαβορί του κέντρου, που σιγοντάρει την ομορφιά της θέας με ραφιναρισμένες προτάσεις στο μενού.

Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace»

Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να σε εντυπωσιάσει αυτή η ταράτσα στην Απόλλωνος· αρκεί μόνο να στρίψεις από το ασανσέρ και να αντικρίσεις τη θέα της την ώρα που ο ήλιος δύει και βάφει τον αττικό ουρανό στο κοκκινωπό χρυσάφι του. Μια θέα υπερθέαμα, που στεφανώνεται από την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής αλλά και τα Αναφιώτικα αραδιασμένα δίπλα της σαν στολίδια, η κομψότητα του χώρου υπογραμμίζεται από τη μίνιμαλ, boho chic αισθητική στα έπιπλα και την υπέροχη δουλειά στο φωτισμό, που κάνουν το εστιατόριο του «Thea Terrace» τελικά ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του κέντρου: απόμερο όσο χρειάζεται για να αισθανθείς οικεία, αλλά με ένα vibe γλυκό και αγαπησιάρικο ως αύρα, χάρη και στο δια­κριτικό και φιλικό του σέρβις, με κόσμο καλοβαλμένο αλλά και ζευγαράκια νεαρά, πρώτη γραμμή στη θέα της Ακρόπολης, να κοιτάζονται κατάματα σιγομουρμουρίζοντας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Υπό την επιμέλεια των σεφ Μάριου Σταματάκη και Κωστή Κουτουλάκη, η κάρτα σχεδιάζει έναν κοσμοπολίτικο γευστικό χάρτη με μεσογειακά αρώματα κι ελληνικές αναφορές, όπου στις σαλάτες λ.χ. φακές σε φωλιά τορτίγιας, με τριμμένη φέτα και βινεγκρέτ σύκου, στέκονται δίπλα σε δροσερή και μυρωδάτη κινόα με καπνιστό σολομό, φρέσκο άνηθο και χειροποίητη σος μουστάρδας, ενώ στα κυρίως πιάτα το κριθαρότο με γαρίδες και γλυκό κρασί Σάμου κάνει παρέα στο rib eye με gravy μανιταριών.

Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace» - εικόνα 1

Η σούπα ημέρας, ένα γευστικότατο και ισορροπημένο γκασπάτσο πεπονιού με κρέμα φέτας (το οποίο εναλλάσσεται με αντίστοιχο ντομάτας, ανάλογα την ημέρα), έδωσε το άκρως καλοκαιρινό και γαργαλιστικό έναυσμα στο γεύμα μας, ενώ οι γαρίδες σαγανάκι, με ωραίο δάγκωμα στη φέτα, που έρχεται χοντροκομμένη και καλοπαναρισμένη, έφεραν στο τραπέζι μια καθησυχαστική, comfort γευστική ευγένεια. Το λαβράκι σοτέ, με σπανάκι, πατατοσαλάτα, σάλτσα λεμονιού και κάππαρη, είναι μια τεχνικά άρτια, γευστική κι ευπρόσδεκτη φούγκα ελληνικότητας, ενώ το πιο παιχνιδιάρικο, απωανατολικών επιρροών κοτόπουλο με γιαούρτι, γάλα καρύδας και κουσκουσάκι υπογραμμίζει το ταξιδιάρικο mood ενός μενού που αντανακλά τη φινέτσα μα και την απλότητα του χώρου που υπηρετεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.