«Θέσπις»: Γευστικά ποιήματα στην Πλάκα

Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, το εστιατόριο «Θέσπις» συνδυάζει τη ζεστασιά της φιλοξενίας με την ευφάνταστη, ποιοτική ελληνική και διεθνή κουζίνα.

«Θέσπις»: Γευστικά ποιήματα στην Πλάκα

Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, το εστιατόριο «Θέσπις» συνδυάζει τη ζεστασιά της φιλοξενίας με την ευφάνταστη, ποιοτική ελληνική και διεθνή κουζίνα. Παίρνοντας όνομα κι έμπνευση από τον ποιητή Θέσπη, τον πατέρα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, στρώνει τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο και ποντάρει στις καθαρές γεύσεις και στη μαμαδίστικη ποιότητα, ακόμη και όταν τα πιάτα σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου.

Σε επιμέλεια των σεφ Γιάννη Βουλγαράκη και Χρήστου Μπουμπούλη, το μενού ανανεώνεται συχνά, καθώς χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φρέσκα υλικά εποχής που προμηθεύονται οι ίδιοι κάθε πρωί. Δροσερό ριζότο αρακά με λάιμ και «κρατσανιστό» μελάνι σουπιάς, καρπάτσιο χοντροκομμένο μέσα σε μια πολύ φινετσάτη μαρινάδα αλλά και σεβίτσε με εσπεριδοειδή, που ξεχειλίζει εξωτικά αρώματα, ­είναι μερικές από τις καλοκαιρινές επιλογές, ενώ η λίστα των χειροποίητων γλυκών είναι πολύ δελεαστική· για σκεφτείτε να απολαμβάνετε ένα μπίτερ εκλέρ με γκλάσο βιολέτας, ­ατενίζοντας τη μία πλευρά της Ακρόπολης...

iΘέσπιδος 18, Πλάκα | 2103250592

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.