
Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, το εστιατόριο «Θέσπις» συνδυάζει τη ζεστασιά της φιλοξενίας με την ευφάνταστη, ποιοτική ελληνική και διεθνή κουζίνα. Παίρνοντας όνομα κι έμπνευση από τον ποιητή Θέσπη, τον πατέρα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, στρώνει τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο και ποντάρει στις καθαρές γεύσεις και στη μαμαδίστικη ποιότητα, ακόμη και όταν τα πιάτα σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου.
Σε επιμέλεια των σεφ Γιάννη Βουλγαράκη και Χρήστου Μπουμπούλη, το μενού ανανεώνεται συχνά, καθώς χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φρέσκα υλικά εποχής που προμηθεύονται οι ίδιοι κάθε πρωί. Δροσερό ριζότο αρακά με λάιμ και «κρατσανιστό» μελάνι σουπιάς, καρπάτσιο χοντροκομμένο μέσα σε μια πολύ φινετσάτη μαρινάδα αλλά και σεβίτσε με εσπεριδοειδή, που ξεχειλίζει εξωτικά αρώματα, είναι μερικές από τις καλοκαιρινές επιλογές, ενώ η λίστα των χειροποίητων γλυκών είναι πολύ δελεαστική· για σκεφτείτε να απολαμβάνετε ένα μπίτερ εκλέρ με γκλάσο βιολέτας, ατενίζοντας τη μία πλευρά της Ακρόπολης...
Θέσπιδος 18, Πλάκα | 2103250592