Μια «Όμορφη πόλη» στο Μοναστηράκι

Ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φίλιππα αποτελεί την έδρα του ολοκαίνουργιου ολοήμερης λογικής καφεστιατορίου στο Μοναστηράκι.

Μια «Όμορφη πόλη» στο Μοναστηράκι

Ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φίλιππα αποτελεί την έδρα του ολοκαίνουργιου ολοήμερης λογικής καφεστιατορίου στο Μοναστηράκι. Αν και σχετικά σύντομη, η κάρτα που υπογράφει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος προσφέρει ενδιαφέρουσες ιδέες για τσιμπολόγημα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος: φάβα με σκουμπρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, κεφτεδάκια με κρέμα ρεβιθιού και κόλιανδρο, ευφάνταστες σαλάτες.

Μια «Όμορφη πόλη» στο Μοναστηράκι - εικόνα 1

Αν πεινάτε κομμάτι παραπάνω, στα κυρίως σας περιμένουν από ματσάτα Φολεγάνδρου με κατσικάκι Νάξου, ματζουράνα και τυρί τσαλαφούτι ή χυλοπιτάκι με κόκορα και σπασμένο ανθότυρο μέχρι ψαρονέφρι πρασοσέλινο και λαβράκι φρικασέ με χόρτα εποχής, αγκινάρα και σάλτσα λεμονιού. Ρίξτε μια ματιά και στον μαυροπίνακα όπου αναρτώνται τα πιάτα ημέρας όπως ο σπιτικός καβουρμάς από ζυγούρι αλλά και στο σπέσιαλ καταλογάκι με ενδιαφέροντες μεζέδες για το τσίπουρο και το ούζο – οι κατανύξεις ξεκινούν από νωρίς τόσο στα τραπέζια που βγαίνουν στον πεζόδρομο όσο και στη δροσιά της ψηλοτάβανης σάλας φουλ της πέτρας και του ξύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.