«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου ανανεώνει συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου της Αθήνας, πολλά χρόνια προτού η γειτονιά μεταμορφωθεί σε «food village», ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Συντάγματος έχει τα τελευταία χρόνια εμπλουτίσει το πολύχρωμο crowd της μοντέρνας σάλας του με επισκέπτες από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στα πέριξ της Μητροπόλεως, ενώ παραμένει στην αιχμή των ελληνικών παρεΐστικων προτάσεων της περιοχής, ανανεώνοντας συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

Επιλογές ημέρας με φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου, ένα bon marche μενού δύο ατόμων κι επτά πιάτων σε μια Dégustation εμπειρία γνωριμίας με τον νέο σεφ Έκτορα Τσέτα αλλά και μια μεγάλη γκάμα από σταθερές αξίες, όπως το κλασικό Σαντορινιό, όπου χοιρινά φιλετάκια σβήνονται με λευκό κρασί για να ξαπλώσουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, συνθέτουν την καλοκαιρινή γευστική πρόταση του αγαπημένου νεο-μπακάλικου.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Όσο για επιδόρπιο, η τάρτα με κρέμα βανίλιας, αρωματισμένη με μαστίχα και τριαντάφυλλο, ηγείται των νέων αφίξεων στις ανάλαφρες προτάσεις, που θα γεμίσουν την αυλή της Μητροπόλεως με άρωμα και γεύση θερινών νυκτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.