«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο της πλαζ του Αστέρα, ενώ το πολυσυλλεκτικό μενού φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Πλάι στην είσοδο της κοσμοπολίτικης πλαζ του Αστέρα, το «40 Forty» μπαίνει στο καλοκαιρινό παιχνίδι από νωρίς το πρωί με πολλές healthy προτάσεις που κατεβαίνουν και στα ριγέ daybeds του μαγαζιού μια ανάσα από τη θάλασσα. Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος και η ζέστη κοπάζει, το σκηνικό γίνεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, οι τελευταίοι λουόμενοι μπλέκονται με τους πρώτους εξοδούχους της βραδιάς που θέλουν να προλάβουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της πόλης, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 1

Άκρως πολυσυλλεκτικό το μενού του Γιάννη Μαρκαδάκη, φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα, κάνοντας στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και πίτσα στον ξυλόφουρνο. Εμείς κάναμε την αρχή με εξαιρετικά γαλλικά στρείδια τα οποία έρχονται παγωμένα σε βαθύ δίσκο για να προσθέσεις spicy παρελκόμενα κατά βούληση – ειδικά η χειροποίητη πίκλα κρεμμυδιού τους ταιριάζει πολύ. Αν επιθυμείτε να κινηθείτε σε θαλασσινό τερουάρ, αξίζει να δοκιμάσετε ακόμα το πολύ δροσερό και αρωματικό σασίμι από μαγιάτικο που έρχεται στεφανωμένο με γευστικά τσιπς περουβιανής πατάτας και yuzu truffle sauce. Είναι η καλύτερη από τις «ωμές» προτάσεις του σεφ, την οποία ακολουθούν από κοντά το τατάκι τόνου με πιπεριές jalapenos και wasabi όπως και το φινετσάτο ταρτάρ από σκουμπρί.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 2

Η κρεάτινη πλευρά του μενού επιφυλάσσει εκλεκτές κοπές από την Αυστραλία και την Αμερική για τους φίλους του είδους, οι οποίες συμπληρώνονται και με κάποιες προτάσεις εκτός καταλόγου – η επιλογή είναι θέμα προτίμησης και βαλαντίου, το ψήσιμο ακριβείας, οι σος και οι γαρνιτούρες που τα συνοδεύουν χειροποίητες. Το προσωπικό περιποιείται με ευγένεια και κατάρτιση, η sommelier του μαγαζιού θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην wine list με ωραίες προτάσεις αρμονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.