Premium τροπικό ραντεβού στο «Nikkei Jardin»

Η θερινή κατοικία του πολύ δημοφιλούς bar restaurant στην Πλατεία Δεξαμενής είναι πανέμορφη και μας προσκαλεί σε ιαπωνο-περουβιανά γευστικά μονοπάτια.

Premium τροπικό ραντεβού στο «Nikkei Jardin»

Το «Nikkei» σηματοδότησε την είσοδο της ιαπωνο-περουβιανής γαστρονομίας στην πόλη ήδη από το μικρό μαγαζί της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι. Ήταν βέβαια η μεταφορά του σε νέο και μεγαλύτερο χώρο εντός του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» που του επέτρεψε να ξεδιπλώσει πλήρως τη δυναμική του, κάτι που αποτυπώθηκε και στα φετινά Αθηνόραμα Bar Awards με το βραβείο του καλύτερου bar-restaurant της Ελλάδας. Όσο για το καλοκαίρι του, προβλέπεται εξίσου δυναμικό. Η θερινή κατοικία του στην Πλατεία Δεξαμενής, στον καταπράσινο κήπο κάτω από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου, έχει κιόλας ανοίξει και είναι πανέμορφη.

Tropical διακοσμητικά στοιχεία, χρυσοί ελέφαντες, ένας ουρανός από πολύχρωμα νήματα, πολλά και διαφορετικά φωτιστικά σε έθνικ μοτίβα δημιουργούν έναν premium εξωτικό μικρόκοσμο που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πόλη, και δη στην καρδιά της. Οι μουσικές είναι έθνικ, διανθισμένες με μυστικιστικά beats, ο κόσμος καλοντυμένος και χαλαρός, η ambience εξαιρετική· εδώ είναι το μέρος που θες να σε δουν και να τους δεις. Είτε επιλέξεις τον πιο επίσημο χώρο του εστιατορίου είτε το χαλαρό fun στο χώρο του lounge bar με τη signature μπάρα-ανθοστόλιστο κλουβί, θα χαρείς τις ολοκαίνουργιες νέες γεύσεις του Σπύρου Μαυροειδή, που παντρεύονται με τα εξαιρετικά κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου, δημιουργώντας συναρπαστικά pairings μέσα από την αλληλοσυμπλήρωση ή την αντίθεση.

Premium τροπικό ραντεβού στο «Nikkei Jardin» - εικόνα 1

Έτσι το signature σεβίτσε του «Nikkei» με μυλοκόπι και γαρίδες μαριναρισμένα σε leche de tigre, καλαμαράκι, κουμκουάτ και πολύ τραγανό καλαμπόκι cancha κάνει ωραία παρέα με ένα pisco classic sour, ενώ το tiradito σολομού συναντιέται θεαματικά με το Zingada που παντρεύει το pisco με το τζιν, το κεφίρ, το παν­τζάρι και τα κρουτόν από λέμονγκρας. Στα κυρίως το χιλιανό λαβράκι, άψογα ψημένο με κορεάτικο λάχανο kimchi και κλωστές από καυτερό τσίλι, ή το τρυφερό στήθος πάπιας με τόφου και σουσάμι συνεχίζουν την περιδιάβαση σε γοητευτικά εξωτικά μονοπάτια –ιδανικά με ένα πολύπλοκο Renacimiento de Ojos de Bruja στο χέρι–, ενώ τα επιδόρπια συμπληρώνουν αρμονικά μια premium βραδιά με τη σφραγίδα του «Nikkei».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.