Έναρξη εργασιών του «Symposium» στο κέντρο

Πρεμιέρα έκανε εδώ και λίγες ημέρες το ολοκαίνουργιο και εντυπωσιακό ξενοδοχείο «Academia of Athens», συστήνοντας μας παράλληλα και τη γευστική του πρόταση διά χειρός Arnaud Bignon.

Έναρξη εργασιών του «Symposium» στο κέντρο

Πρεμιέρα έκανε εδώ και λίγες ημέρες το ολοκαίνουργιο και εντυπωσιακό ξενοδοχείο «Academia of Athens» από την οικογένεια της Autograph Collection στην καρδιά της πόλης, συστήνοντας μας παράλληλα και τη γευστική του πρόταση με επίκεντρο το μητροπολιτικής αισθητικής εστιατόριο «Symposium».

Πρόκειται για το κύριο εστιατόριο του ξενοδοχείου, με all day χαρακτήρα και μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις σε επιμέλεια του διάστερου σεφ Arnaud Bignon και υπό τη γενικότερη εποπτεία του Απόστολου Τραστέλη. Στο μενού βρίσκουμε για παράδειγμα μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική σαλάτα με πολύχρωμα τοματίνια, ζωμό αγγουριού, παγωτό φέτας και τσιπς από μαύρη ελιά Άμφισσας, ορεκτικά με γαλλικές πινελιές σαν το φουαγκρά με τσάτνεϊ σύκου και κάποιες κύριες προτάσεις με κρέας ή ψάρι όπως το φιλέτο μπακαλιάρου με φασόλια, πέστο βασιλικού, τσορίθο και πιπεριά Φλωρίνης.

Η δράση απλώνεται ακόμα στο «Plato Bar & Lounge» με την εντυπωσιακή κάβα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να ολοκληρωθεί και το Aether Restaurant Bar που βρίσκεται στο rooftop και χαρίζει πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.