Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη

Από τα εμβληματικά roof gardens με θέα στην Ακρόπολη μέχρι τις κρυφές αυλές των συνοικιών της Αθήνας, τα open air στέκια της πόλης γεμίζουν τις μέρες και τις νύχτες μας με γεύσεις, μυρωδιές και σχέδια, μα πάνω απ’ όλα με δροσιά.

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη

Μικροί θύλακες καλοκαιρινής ραστώνης κι αποδράσεις απ’ τη ζέστη της πόλης, κρυμμένες στις πιο δροσερές αστικές γωνιές, οι αυλές, οι κήποι και τα open air στέκια της Αθήνας γίνονται τα καταφύγια στους δρόμους και τις γειτονιές μας, όταν η θερμοκρασία φορά τα πιο καυτά της. Μπαλκόνια με θέα, βεράντες με πανόραμα, γωνίτσες cosy και ρομαντικές, αλλά και άπλες κοσμικές, με δροσερά κοκτέιλ και beats να ανάβουν το ρυθμό όταν ο ήλιος σβήνει στον ορίζοντα, η καλοκαιρινή Αθήνα είναι ένα τοπίο που μας καλεί σε εξερεύνηση, αποκαλύπτοντας τα πιο όμορφά της μυστικά.

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 1

Το πάντα ζωηρό downtown της πόλης, με την Ακρόπολη ως σημείο αναφοράς, αλλά και ίσες δόσεις απ’ τη γραφική σαγήνη της παλιάς Αθήνας και την ιντριγκαδόρικη γοητεία των βιομηχανικών της γειτονιών, είναι μια μαγική εικόνα που μεταμορφώνεται κι αλλάζει διαρκώς, ξεδιπλώνοντας μιαν ανεξάντλητη βεντάλια επιλογών. Την ίδια ώρα, όμως, τα βόρεια προάστια κάνουν ρελάνς με εδραιωμένα meeting points προικισμένα με την έξτρα δροσιά που φέρνει μαζί του το πράσινο τοπίο, ενώ στα νότια, η αθηναϊκή ριβιέρα είναι ένα μενταγιόν προτάσεων, έτοιμων να μας ταξιδέψουν στον θαλασσινό ορίζοντα που επικρατεί στο φόντο.

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 2

Κατά μήκος του άξονα αυτού, οι επιλογές είναι αρκετές όχι μονάχα για να καλύψουν όλες τις ορέξεις ανά πάσα στιγμή, αλλά για να γεννήσουν και τις επόμενες: από specialty coffees μέχρι υγεινά σνακ κι από εκεί σε ουζάκι με μεζέ μέχρι γεύσεις λάτιν και ιταλικές κρατούν τις μπαταρίες μας φορτισμένες από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Ύστερα τα βράδια μας δίνουν σκυτάλη σε φρέσκο ψαράκι που μοσχομυρίζει θάλασσα, πιάτα βγαλμένα απ’ τη Μεσόγειο, στιβαρά κρεατοφαγικά κρεσέντο και δημιουργική κουζίνα που ανοίγει νέους ορίζοντες στις ελληνικές γεύσεις, προτού πάρουν σειρά τα περιπετειώδη cocktail bars, οι ναοί της οινογνωσίας και οι δυνατές μπάρες μιας πόλης που, στις αυλές και τους κήπους της, φοράει τα πιο καλοκαιρινά της. Ακολουθήστε μας στα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.