Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο με θέα τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά παίζει με γευστικές προτάσεις της γείτονας χώρας, ενώ ο ξυλόφουρνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο, αδερφάκι του «Bella Vespa», σε ένα διώροφο κτίριο στην προμενάντ του Μικρολίμανου. Οι βεράντες του ατενίζουν τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο νεαρός σεφ Γιώργος Ζερβάκης με προτάσεις στα χρώματα της γείτονος σαν το σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, pesto βασιλικού και αυγοτάραχο, τις παπαρδέλες μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα από μετσοβόνε και τα νιόκι παρμεζάνας με ρικότα, φρέσκο σπανάκι, προσούτο και σάλτσα λεμονιού.

Ο ξυλόφουρνος μπαίνει αποφασιστικά στο παιχνίδι με φρεσκοψημένη πίτσα όπως αυτή με μοτσαρέλα, λάδι τρούφας, baby ρόκα και μοσχαρίσιο διάφραγμα, ενώ τα γλυκά καλύπτουν το φάσμα από ένα κανόλι με κρέμα λεμονιού και παγωτό σοκολάτα μέχρι ένα πειραγμένο τιραμισού. Για το αλέγκρο του πράγματος που λέγαμε πριν φροντίζει η μεγάλη μπάρα υπό την εποπτεία του Σπύρου Δημητρόπουλου αλλά και τα σταθερά πάρτι κάθε Τετάρτη με τον Jason Wasabi σε house ρυθμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.