Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο με θέα τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά παίζει με γευστικές προτάσεις της γείτονας χώρας, ενώ ο ξυλόφουρνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο, αδερφάκι του «Bella Vespa», σε ένα διώροφο κτίριο στην προμενάντ του Μικρολίμανου. Οι βεράντες του ατενίζουν τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο νεαρός σεφ Γιώργος Ζερβάκης με προτάσεις στα χρώματα της γείτονος σαν το σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, pesto βασιλικού και αυγοτάραχο, τις παπαρδέλες μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα από μετσοβόνε και τα νιόκι παρμεζάνας με ρικότα, φρέσκο σπανάκι, προσούτο και σάλτσα λεμονιού.

Ο ξυλόφουρνος μπαίνει αποφασιστικά στο παιχνίδι με φρεσκοψημένη πίτσα όπως αυτή με μοτσαρέλα, λάδι τρούφας, baby ρόκα και μοσχαρίσιο διάφραγμα, ενώ τα γλυκά καλύπτουν το φάσμα από ένα κανόλι με κρέμα λεμονιού και παγωτό σοκολάτα μέχρι ένα πειραγμένο τιραμισού. Για το αλέγκρο του πράγματος που λέγαμε πριν φροντίζει η μεγάλη μπάρα υπό την εποπτεία του Σπύρου Δημητρόπουλου αλλά και τα σταθερά πάρτι κάθε Τετάρτη με τον Jason Wasabi σε house ρυθμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.