Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας

Το κλασικό εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους αναγεννήθηκε με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας.

Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας

Με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας αναγεννήθηκε μόλις το κλασικό εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους του Γκολφ. Η ριζική ανακαίνιση έγινε σε αποικιακό ύφος, όπως μαρτυρά και το όνομα του μαγαζιού, και η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προσεγμένο snacking, που περιλαμβάνει από μια ανοιχτή πίτα με ντομάτα, λιωμένο τυρί, προσούτο, σαλάμι και ρόκα μέχρι πολλών ειδών ομελέτες και προσεγμένες ποικιλίες.

Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας - εικόνα 1

Η συνέχεια γράφεται με ένα μοντέρνο ελληνικό ρεπερτόριο διά χειρός του ταλαντούχου σεφ με προτάσεις σαν το μαρινάτο λαβράκι με κρίταμο και κάπαρη και τη φέτα σε φύλλο κρούστας με θυμαρίσιο μέλι, το ριζότο με μανιτάρια και λιωμένο κατσικίσιο τυρί αλλά και τον χωριάτικο κόκορα από τους Μολάους με μακαρούνες από χαρούπι και αρσενικό Νάξου, που βγαίνει καθημερινά σε περιορισμένες μερίδες. Η wine list δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα χωρίς να λείπουν τα κοκτέιλ, ενώ τα σαββατοκύριακα σερβίρεται και brunch.

Περισσότερες πληροφορίες

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.