Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας

Το κλασικό εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους αναγεννήθηκε με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας.

Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας

Με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας αναγεννήθηκε μόλις το κλασικό εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους του Γκολφ. Η ριζική ανακαίνιση έγινε σε αποικιακό ύφος, όπως μαρτυρά και το όνομα του μαγαζιού, και η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προσεγμένο snacking, που περιλαμβάνει από μια ανοιχτή πίτα με ντομάτα, λιωμένο τυρί, προσούτο, σαλάμι και ρόκα μέχρι πολλών ειδών ομελέτες και προσεγμένες ποικιλίες.

Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας - εικόνα 1

Η συνέχεια γράφεται με ένα μοντέρνο ελληνικό ρεπερτόριο διά χειρός του ταλαντούχου σεφ με προτάσεις σαν το μαρινάτο λαβράκι με κρίταμο και κάπαρη και τη φέτα σε φύλλο κρούστας με θυμαρίσιο μέλι, το ριζότο με μανιτάρια και λιωμένο κατσικίσιο τυρί αλλά και τον χωριάτικο κόκορα από τους Μολάους με μακαρούνες από χαρούπι και αρσενικό Νάξου, που βγαίνει καθημερινά σε περιορισμένες μερίδες. Η wine list δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα χωρίς να λείπουν τα κοκτέιλ, ενώ τα σαββατοκύριακα σερβίρεται και brunch.

Περισσότερες πληροφορίες

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.