«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη κάνει μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.

«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη έχει καταρχήν το προσόν της αδιαπραγμάτευτα προνομιακής τοποθεσίας πάνω στη θάλασσα. Καθισμένος στο απώτατο άκρο του ξύλινου ντεκ του απολαμβάνω την ηρεμία και μια αίσθηση διακοπών, βοηθούντος του βαθυκόκκινου ηλιοβασιλέματος που κάνει πολλούς ενοίκους του ξενοδοχείου να βγουν στη βεράντα τους για να το απαθανατίσουν.

Ο χώρος του «Mythos» έχει ανανεωθεί πρόσφατα σε ανάλαφρα μοντέρνο ύφος, παραμένοντας ωστόσο πιστός στη φιλοσοφία ενός εστιατορίου ψαριού: από τα πολυτελή διπλά τραπεζομάντιλα και την προσεγμένη art de la table μέχρι το καλοντυμένο προσωπικό που περιποιείται με ευγένεια και ξεκοκαλίζει αριστοτεχνικά το μεγάλο ψάρι μπροστά σου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σεφ Λεωνίδας Φορτετσανάκης κάνει στο «Mythos» μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.

«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Έτσι, γαρνίρει για παράδειγμα τη μους λευκού ταραμά με λίγο αβγοτάραχο και τραγανά τσιπς κρεμμυδιού, προσφέροντας μια επιπλέον υφή στο κλασικό έδεσμα, κατεβάζει το χταπόδι από τη σχάρα τρυφερό για να το συνοδεύσει με μια ωραία κρέμα από αβοκάντο και ρεβίθια και τυλίγει τα υλικά της σπανακόπιτας σε σωστά τηγανισμένα ελληνοασιατικά spring rolls.

Στα κυρίως, το κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού και φέτα έχει comfort θαλασσινή νοστιμιά και ανταγωνίζεται την ωραία σφυρίδα στη σχάρα που σερβίρεται με ένα θαυμάσιο αβγολέμονο, αφήνοντας πίσω τις τηγανητές κουτσομούρες που θα κέρδιζαν πόντους αν είχαν πιο τραγανή σάρκα. Γλυκιά αποφώνηση με φινετσάτη τάρτα λεμονιού και εξαιρετικούς λουκουμάδες με παγωτό βανίλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.