«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη κάνει μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.

«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη έχει καταρχήν το προσόν της αδιαπραγμάτευτα προνομιακής τοποθεσίας πάνω στη θάλασσα. Καθισμένος στο απώτατο άκρο του ξύλινου ντεκ του απολαμβάνω την ηρεμία και μια αίσθηση διακοπών, βοηθούντος του βαθυκόκκινου ηλιοβασιλέματος που κάνει πολλούς ενοίκους του ξενοδοχείου να βγουν στη βεράντα τους για να το απαθανατίσουν.

Ο χώρος του «Mythos» έχει ανανεωθεί πρόσφατα σε ανάλαφρα μοντέρνο ύφος, παραμένοντας ωστόσο πιστός στη φιλοσοφία ενός εστιατορίου ψαριού: από τα πολυτελή διπλά τραπεζομάντιλα και την προσεγμένη art de la table μέχρι το καλοντυμένο προσωπικό που περιποιείται με ευγένεια και ξεκοκαλίζει αριστοτεχνικά το μεγάλο ψάρι μπροστά σου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σεφ Λεωνίδας Φορτετσανάκης κάνει στο «Mythos» μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.

«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Έτσι, γαρνίρει για παράδειγμα τη μους λευκού ταραμά με λίγο αβγοτάραχο και τραγανά τσιπς κρεμμυδιού, προσφέροντας μια επιπλέον υφή στο κλασικό έδεσμα, κατεβάζει το χταπόδι από τη σχάρα τρυφερό για να το συνοδεύσει με μια ωραία κρέμα από αβοκάντο και ρεβίθια και τυλίγει τα υλικά της σπανακόπιτας σε σωστά τηγανισμένα ελληνοασιατικά spring rolls.

Στα κυρίως, το κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού και φέτα έχει comfort θαλασσινή νοστιμιά και ανταγωνίζεται την ωραία σφυρίδα στη σχάρα που σερβίρεται με ένα θαυμάσιο αβγολέμονο, αφήνοντας πίσω τις τηγανητές κουτσομούρες που θα κέρδιζαν πόντους αν είχαν πιο τραγανή σάρκα. Γλυκιά αποφώνηση με φινετσάτη τάρτα λεμονιού και εξαιρετικούς λουκουμάδες με παγωτό βανίλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.