Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου

Το ανοιχτόκαρδο καλοκαιρινό σκηνικό απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές και προσιτές εξόδους.

Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου

Ο μερακλίδικος καπνιστός τσίρος και τα υπόλοιπα αλίπαστα μας στέλνουν κατευθείαν στο μόλο του αγαπημένου μας νησιού, ενώ νοστιμιές όπως η τηγανητή φέτα με γλυκό ντοματάκι, οι σαρδέλες σαβόρο (με κάππαρη, σταφίδα και λιαστή ντομάτα) ή η φάβα Σαντορίνης με φρέσκο κρεμμυδάκι ζωντανεύουν γευστικές καλοκαιρινές αναμνήσεις από τη Μυτιλήνη και την Κέρκυρα έως τις Κυκλάδες. Γι’ αυτό το αγαπάμε αυτό το θαλασσινό «αδερφάκι» των Palmie bistro και το τιμάμε σταθερά μες στα χρόνια. Οι γεύσεις του μυρίζουν Ελλάδα, ενώ το ανοιχτόκαρδο ναυτικό, καλοκαιρινό σκηνικό απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές και προσιτές εξόδους.

Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου - εικόνα 1

Επιλέγουμε ανάμεσα στα φαρδιά πεζοδρόμια με τις νότες πρασίνου, στο μπαλκονάκι αλλά και στη φωτεινή, κλιματιζόμενη σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τις βάρκες. Ξεκινάμε με ωραία ταραμοσαλάτα, τραγανούς ντοματοκεφτέδες και μυρωδάτους λαχανοντολμάδες με γαρίδες, ενώ η παντρεμένη σαρδέλα (φιλέτο στη σχάρα με γέμιση ντομάτα και κρεμμυδάκι), το σαγανάκι ή η μακαρονάδα με θαλασσινά, το τυλιχτό σουβλάκι με ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια και μύδια και τα μαγειρευτά ημέρας είναι μερικά από τα κλασικά hits που μπαίνουν απαραιτήτως στο κέντρο του τραπεζιού, για να μοιραστούμε όλη η παρέα μαζί με το ουζάκι ή το κρασί μας. Άντε και καλές διακοπές, να ’χουμε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.