Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου

Το ανοιχτόκαρδο καλοκαιρινό σκηνικό απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές και προσιτές εξόδους.

Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου

Ο μερακλίδικος καπνιστός τσίρος και τα υπόλοιπα αλίπαστα μας στέλνουν κατευθείαν στο μόλο του αγαπημένου μας νησιού, ενώ νοστιμιές όπως η τηγανητή φέτα με γλυκό ντοματάκι, οι σαρδέλες σαβόρο (με κάππαρη, σταφίδα και λιαστή ντομάτα) ή η φάβα Σαντορίνης με φρέσκο κρεμμυδάκι ζωντανεύουν γευστικές καλοκαιρινές αναμνήσεις από τη Μυτιλήνη και την Κέρκυρα έως τις Κυκλάδες. Γι’ αυτό το αγαπάμε αυτό το θαλασσινό «αδερφάκι» των Palmie bistro και το τιμάμε σταθερά μες στα χρόνια. Οι γεύσεις του μυρίζουν Ελλάδα, ενώ το ανοιχτόκαρδο ναυτικό, καλοκαιρινό σκηνικό απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές και προσιτές εξόδους.

Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου - εικόνα 1

Επιλέγουμε ανάμεσα στα φαρδιά πεζοδρόμια με τις νότες πρασίνου, στο μπαλκονάκι αλλά και στη φωτεινή, κλιματιζόμενη σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τις βάρκες. Ξεκινάμε με ωραία ταραμοσαλάτα, τραγανούς ντοματοκεφτέδες και μυρωδάτους λαχανοντολμάδες με γαρίδες, ενώ η παντρεμένη σαρδέλα (φιλέτο στη σχάρα με γέμιση ντομάτα και κρεμμυδάκι), το σαγανάκι ή η μακαρονάδα με θαλασσινά, το τυλιχτό σουβλάκι με ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια και μύδια και τα μαγειρευτά ημέρας είναι μερικά από τα κλασικά hits που μπαίνουν απαραιτήτως στο κέντρο του τραπεζιού, για να μοιραστούμε όλη η παρέα μαζί με το ουζάκι ή το κρασί μας. Άντε και καλές διακοπές, να ’χουμε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
20/11/2025

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.