Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα.

Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θέα από τα ψηλά του Καρέα συναρπαστική και η ψαριά σταθερά πρώτης ποιότητας στο κομψό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου με εκλεκτά ψάρια πρώτης κατηγορίας που έρχονται από τους καλύτερους ψαρότοπους της Ελλάδας.

Η κουζίνα ποντάρει σταθερά στο πάντρεμα της παράδοσης με το νεωτερισμό και η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» (15ο στα φετινά World’s 50 Best Restaurants) μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα: σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο ψημένη στη σχάρα με σάλτσα βούτυρο-miso, σαλάτα καβούρι με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι, πάστα από κάσιους και γλυκό τσίλι, ψάρι ολόκληρο ή φιλέτο μαγειρεμενο με πράσο, αλμύρα και σάλτσα λεμονιού, χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδες, σάλτσα από το ζωμό τους, βασιλικό και χώμα ελιάς.

Αν δεν αγαπάτε τόσο το ψάρι, θα βρείτε ένα ριζότο με αγκινάρες Τήνου, σύκο και μανούρα Σίφνου αλλά και μαντί γεμισμένο με κουνέλι από τη Σχοινούσα, μπέικον Ευρυτανίας και τραγανό σινάπι.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.