Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα.

Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θέα από τα ψηλά του Καρέα συναρπαστική και η ψαριά σταθερά πρώτης ποιότητας στο κομψό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου με εκλεκτά ψάρια πρώτης κατηγορίας που έρχονται από τους καλύτερους ψαρότοπους της Ελλάδας.

Η κουζίνα ποντάρει σταθερά στο πάντρεμα της παράδοσης με το νεωτερισμό και η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» (15ο στα φετινά World’s 50 Best Restaurants) μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα: σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο ψημένη στη σχάρα με σάλτσα βούτυρο-miso, σαλάτα καβούρι με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι, πάστα από κάσιους και γλυκό τσίλι, ψάρι ολόκληρο ή φιλέτο μαγειρεμενο με πράσο, αλμύρα και σάλτσα λεμονιού, χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδες, σάλτσα από το ζωμό τους, βασιλικό και χώμα ελιάς.

Αν δεν αγαπάτε τόσο το ψάρι, θα βρείτε ένα ριζότο με αγκινάρες Τήνου, σύκο και μανούρα Σίφνου αλλά και μαντί γεμισμένο με κουνέλι από τη Σχοινούσα, μπέικον Ευρυτανίας και τραγανό σινάπι.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.